Petrom nu dă dividende pe 2015 şi reduce investiţiile în 2016. Dan Manolescu este noul membru în Consiliul de Supraveghere

Petrom nu dă dividende pe 2015 şi reduce investiţiile în 2016. Dan Manolescu este noul membru în Consiliul de 
Supraveghere

Cei mai mulţi bani din bugetul OMV Petrom vor fi investiţi în producţie

OMV Petrom SA, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, anunţă într-un comunicat hotărârile adoptate în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor şi Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor, ambele din data de 26 aprilie 2016.

Iată principalele decizii:

** Nedistribuirea de dividende pentru anul financiar 2015

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat propunerea directoratului de a nu se distribui dividende pentru anul financiar 2015.

„În contextul curent de piaţă, cu un preţ scăzut al ţiţeiului, trebuie să rămânem prudenţi şi să ne menţinem o poziţie financiară solidă. Având în vedere nivelul ridicat de lichiditate necesar pentru a ne susţine nevoile privind investiţiile, am propus acţionarilor şi aceştia au aprobat neacordarea de dividende pentru 2015“, declară Mariana Gheorghe, CEO al OMV Petrom.

** Investiţii în scădere în 2016

Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat bugetul de investiţii pentru 2016 al OMV Petrom SA.

Astfel, investiţiile estimate pentru 2016 ale OMV Petrom S.A. se ridică la 3,98 miliarde de lei, în scădere faţă de investiţiile de 4,26 miliarde de lei realizate în 2015, de OMV Petrom SA.

Principala direcţie de investiţii continuă să fie divizia Upstream, pentru care s-au bugetat investiţii de peste 3,48 miliarde de lei (88% din buget), urmată de Downstream Oil, cu un buget de investiţii de 465 milioane de lei, în 2016.

** Un nou membru în Consiliul de Supraveghere

„Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor a aprobat numirea domnului Dan Manolescu pentru postul de membru al Consiliului de Supraveghere, cu mandat până la data de 28 aprilie 2017“, se arată în comunicatul OMV Petrom.

Dan Manolescu a fost propus de acţionarul statul român, prin Ministerul Energiei. Dan Manolescu a fost, în perioada 2013-2015 secretar de stat în Ministerul Finanţelor Publice.

** Listare secundară pe Bursa din Londra

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor a aprobat extinderea, până la data de 31 decembrie 2017, a aprobării şi împuternicirii aferente a Directoratului pentru listarea secundară a OMV Petrom SA pe Bursa de Valori din Londra, pentru cazul în care condiţiile pieţei nu vor fi potrivite pentru realizarea listării secundare în acest an.

Autorizarea acordată de Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor va fi condiţionată de aprobarea Consiliului de Supraveghere, dacă listarea se va realiza în 2017.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: