Patronii Dedeman cumpără o fabrică veche de 140 de ani. Ce vor să construiască în locul ei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
fratii pavăl dedeman

Compania Dedeman cumpără o fabrică veche de 140 de ani, sperând că vor obţine mai uşor autorizaţiile de construcţie pentru noul proiect. Fraţii Pavăl au depus o ofertă pentru achiziţionarea activelor imobiliare ale fabricii, aceasta fiind acceptată de lichidatorul Sierra Quadrant.

“În şedinţa de vineri a fost acceptată oferta depusă de compania Dedeman pentru activele imobiliare ale fabricii. Urmează procedura de supraofertare. Este un teren avantajos, deoarece este într-o zonă industrială, unde se pot obţine autorizaţii uşor”, a declarat pentru Ziarul de Bacău Florin Dragomir, asociat coordonator al Sierra Quadrant.

Fabrica de hârtie „Letea“ din Bacău, înfiinţată în urmă cu 140 de ani printr-o decizie a Guvernului Ion C. Brătianu, a fost timp de un secol cel mai mare furnizor de hârtie de ziar şi produse de papetărie din ţară. A trecut prin naţionalizarea de după 1945, a cunoscut o retehnologizare masivă în anii comunismului, iar după Revoluţie, în 2003, a fost privatizată, ajungând în posesia fostului primar Dumitru Sechelariu. În 2011, fabrica a intrat în faliment.

Dedeman ar putea construi stadionul pe terenul fostei fabrici

De trei ani, Sierra Quadrant, unul dintre principalii jucători din piaţa insolvenţei din România, încearcă să vândă activele imobiliare ale fabricii. A fost un singur investitor interesat să preia întreaga afacere, însă în cele din urmă şi acesta a renunţat, în condiţiile în care tehnologia învechită şi condiţiile impuse de legislaţia de mediu cu privire la tehnologia utilizată, respectiv BAT ( best available technology), fără de care nu este eliberată autorizaţia de mediu, ar fi făcut afacerea o misiune imposibilă fără o investiţie consistentă în retehnologizare.

Fraţii Pavăl sunt în căutarea unui teren pentru amenajarea unui stadion de fotbal. Iniţial, discuţiile cu municipalitatea au vizat terenul unde s-a început construirea sălii polivalente, la ieşirea spre Oneşti. Stadionul urma să fie dat în folosinţă gratuită Primăriei Bacău. Acum, conform unor surse, cei de la DEDEMAN ar viza amenajarea stadionului pe terenul de circa 30 de hectare al fabricii Letea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite