„Dramele“ unui antreprenor român: în ultimii cinci ani preţul carburanţilor s-a dublat, în doi ani preţul gazului a crescut cu 40%, apoi a venit „taxa pe stâlp“

„Dramele“ unui antreprenor român: în ultimii cinci ani preţul carburanţilor s-a dublat, în doi ani preţul gazului a crescut cu 40%, apoi a venit „taxa pe stâlp“

Liberalizarea impusă de către FMI a dus la creşterea preţului gazelor cu 40%, ceea ce a afectat învestiţia Prefab într-o centrală pe cogenerare   FOTO Shutterstock

Instabilitatea este principala cauză pentru care capitalul autohton nu se dezvoltă, după ce în ultimii cinci ani preţul carburanţilor s-a dublat, în doi ani preţul gazelor a urcat cu 40%, iar în acest an Executivul a impus şi „taxa pe stâlp“, a declarat Marian Miluţ, proprietarul companiei de materiale Prefab.

Ştiri pe aceeaşi temă

El a afirmat, în cadrul unei conferinţe privind finanţarea prin piaţa de capital, că din trei în trei luni trebuie să refacă planurile de afaceri. Spre exemplu, omul de afaceri a realizat o centrală mică pe cogenerare la una din fabricile sale, dar între timp preţul gazelor a crescut foarte mult, iar cel al energiei a scăzut pe OPCOM, astfel că investiţia nu mai lucrează la parametri iniţiali.
 
Miluţ a mai spus că bursa românească nu va avea succes atâta timp cât mediul de afaceri este este ostil şi cât timp oamenii de afaceri nu sunt trataţi serios. El a dat şi exemple de companii americane pe care statul le-a sprijinit, precum Bank of America sau General Motors, şi între timp şi-a luat banii înapoi cu dobândă, iar entităţile respective generează mai departe locuri de muncă pe orizontală şi taxe pentru stat.
 
De asemenea, el a arătat că statele occidentale implică marile societăţi autohtone în proiectele strategice sau de infrastructură, dând ca exemple Lockheed Martin şi Boeing.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările