Păstrează bucătăria impecabilă cu detergenţi profesionali SUMA

Păstrează bucătăria impecabilă cu detergenţi
profesionali SUMA

Dacă afacerea dvs se învârte în jurul unui hotel sau restaurant, cu siguranţă ştiţi că există un lucru esenţial în acest business: curăţenia. Nu este uşor de întreţinut, de obicei necesită costuri ridicate şi implicare multă din partea personalului administrativ însă aceasta nu poate lipsi.

Este necesar să stabiliţi un standard de curăţenie pentru a trece inspecţiile sanitare şi, de asemenea, să evitaţi recenziile negative ale clienţilor. Utilizarea detergenţi profesionali, pe care îi găsiţi în magazinul online IgienaPHS, vă asigură un restaurant curat şi igienic şi o reputaţie bună. În plus, angajaţii pot lucra la capacitate maximă pentru că dacă optaţi pentru utilizarea unor produse profesionale de curăţenie munca deja este cu mult diminuată.

De la blatul de lucru şi până la podele, nimic nu trebuie lăsat la voia întâmplării. Dar dintre toate obiectele dintr-o bucătărie profesională, obiectele de inox dau cele mai multe bătăi de cap atunci când vine vorba despre curăţare.

Este greu să găseşti o bucătărie care să nu aibă o mulţime de obiecte şi chiar aparatură din inox pentru că, pe lângă faptul că arată foarte bine, acest material este şi rezistent, uşor cu curăţat şi de aceea este folosit pentru blaturile de lucru, chiuvete, cuptoare, tacâmuri şi alte echipamente electrocasnice. De aceea, întreţinerea lui cu produse profesionale de curăţenie este esenţială.

Ce detergenţi profesionali sunt potriviţi pentru obiectele din inox?

Atunci când sunt curăţate periodic, acestea îşi prelungesc durata de viaţă, permiţându-vă să economisiţi timp şi bani. În general, obiectele şi aparatura din inox se curăţă uşor dacă sunt utilizaţi detergenţii profesionali corespunzători.

În primă fază, îndepărtaţi toate resturile de alimente şi de apă de pe suprafaţă, utilizând o lavetă din microfibră sau un burete moale. După aceea, puteţi folosi un produs special pentru curăţarea inoxului, precum detergentul de suprafeţe din inox Suma Inox Ddin gama HoReCa de detergenţi profesionali SUMA, potrivit pentru igienizarea acelor obiecte sau zone care nu intră în contact direct cu alimentele, cum ar fi exteriorul frigiderelor, al congelatoarelor, al maşinilor de gheaţă şi altele.

Acesta redă strălucirea suprafeţelor din oţel inoxidabil, îndepărtând petele şi amprentele. O altă variantă este Suma Extend D3, detergent profesional ce se regăseşte în portofoliul companiei IgienaPHS, pretabil pentru curăţarea manuală a tuturor suprafeţelor murdare din bucătărie, precum hotele şi părţile superioare ale maşinilor de gătit, tăvi, îndepărtând cu succes urmele de fum şi depunerile de ulei de pe echipamentele de bucătărie.

Este foarte important să nu folosiţi lavete sau bureţi abrazivi pentru curăţarea suprafeţelor din oţel inoxidabil deoarece acestea se zgârie foarte uşor, distrugând filmul protector care poate provoca rugina.

Păstraţi echipamentele din bucătărie în stare optimă pentru a economisi bani pe termen lung şi pentru a trece toate inspecţiile sanitare care vă pot afecta businessul. În plus, modul în care este curăţată bucătăria este de o importanţă vitală pentru sănătatea clienţilor şi a angajaţilor dvs.

Curăţarea corectă a echipamentelor din bucătărie cu detergenţi profesionali potriviţi

După fiecare utilizare, echipa din bucătărie este responsabilă cu igienizarea şi curăţarea tuturor ustensilelor, a tăvilor, cratiţelor, oalelor şi a tuturor obiectelor folosite. Chiar dacă sunt curăţate des, acestea tot tind să fie pline de grăsimi.

De aceea, mulţi manageri de restaurante apelează la maşini de spălat vase care pot scuti angajaţii de această sarcină şi, dacă se utilizează detergenţi profesionali corespunzători, rezultatele sunt remarcabile.

Cuptoarele pot fi curăţate cu detergenţi specifici, precum detergentul de spălat Suma Auto Oven Clean, la care se adaugă aditivi pentru clătire pentru cuptoarele cu auto-curăţare. Suma Auto Oven Rinse D9.11 este un aditiv concentrat cu spumare redusă, ce are proprietatea de eliminare a depunerilor din interiorul cuptoarelor cu sisteme de autocurăţare. Acesta a fost conceput conform specificaţiilor principalelor mărci de cuptoare din Europa şi Statele Unite, se usucă repede fără a lăsa urme şi conţine agenţi pentru controlul şi prevenirea depunerilor.

Sfaturi pentru o bucătărie curată:

- Utilizaţi întotdeauna numai detergenţi profesionali şi soluţii profesionale pentru o curăţenie impecabilă;

- Asiguraţi-vă că toate suprafeţele sunt curate, fără urme de rugină, grăsimi etc;

- Curăţaţi frigiderul, congelatorul şi alte electrocasnice în mod regulat pentru evitarea răspândirii microbilor, bacteriilor şi virusurilor de orice fel;

- Ustensilelor de bucătărie trebuie să li se acorde o atenţie deosebită, să nu aibă urme de pete, murdărie etc;

- Podeaua trebuie spălată zilnic, iar în cazuri extreme chiar de mai multe ori pe zi, cu dezinfectanţi profesionali;

- Prosoapele de bucătărie trebuie să arate impecabil, aşa că spălarea lor la temperaturi ridicate este absolut necesară;

- Nu în ultimul rând, asiguraţi-vă că uniforma bucătarilor este curată.

Pentru o mai bună organizare, este recomandată realizarea unei liste complete cu toate locurile şi lucrurile din bucătărie care trebuie curăţate şi cu momentele bine stabilite când se poate face acest lucru. O listă cu stocul şi disponibilitatea detergenţilor profesionali şi modul lor de utilizare este la fel de importantă, pentru evitarea unor probleme.

Astfel, atât dvs cât şi angajaţii veţi şti ce anume s-a facut şi când anume. Bineînţeles, curăţenia nu trebuie să fie realizată doar în bucătărie ci trebuie extinsă în toate zonele, cum ar fi toaletele şi mai ales în zona meselor pentru a vă câştiga încrederea clienţilor şi o reputaţie foarte bună.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: