Pâinea făcută după reţete din comunism, mai scumpă decât cea actuală, revine pe piaţă

Pâinea făcută după reţete din comunism, mai scumpă decât cea actuală, revine pe piaţă

„Franzela Bucureşti“, lungă de 65 de centimetri, care conţine, pe lângă ingredientele clasice, şi zahăr, lapte şi grăsimi, va putea fi găsită din nou pe rafturile brutariilor FOTO Adevărul

Brutarii vor scoate pe piaţă după 1 noiembrie mai multe sortimente de pâini făcute după reţete din comunism, printre care „franzela Bucureşti“, lungă de 65 de centimetri, care conţin, pe lângă ingredientele clasice, şi zahăr, lapte şi grăsimi, a declarat Aurel Popescu, preşedintele patronatului din industria panificaţiei Rompan, potrivit Mediafax.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Începând cu 1 noiembrie vom lansa pe piaţă mai multe sortimente de pâine mai specială, premium, care vor fi realizate după reţete vechi de acum 30 de ani. Având adaosuri de zahăr, lapte şi grăsimi, aceste pâini vor fi mai scumpe decât cele clasice. Reţetele de pâine de dinainte de 1989 erau mai bune şi mai sănătoase decât cele de acum, erau mai naturale, pentru că nu conţineau amelioratori“, a spus Aurel Popescu, preşedintele patronatului din industria panificaţiei Rompan şi proprietarul unei fabrici de pâine.
 
Noile tipuri de pâine vor fi însoţite de un certificat eliberat de Ministerul Agriculturii, care să ateste că respectă reţetele vechi şi că nu conţin amelioratori. Aurel Popescu afirmă că reţetele vechi nu mai erau aplicate de multă vreme nici în cazul pâinii premium, iar laptele era înlocuit cu apa, sau untul cu margarina.
 
„Vom ieşi pe piaţă cu pâine albă, semialbă, neagră sau cu cartofi, dar şi cu pâine cu secară. Vom reface şi franzela Bucureşti, care până în 1989 se găsea pe piaţă în Capitală. Era ca o baghetă lungă de 65 de centimetri şi cântărea 400-500 de grame, şi conţinea făină albă, drojdie, apă, sare, lapte, margarină şi zahăr“, a afirmat oficialul patronatului.
 
Piaţa de morărit şi panificaţie este de aproximativ 1 miliard de euro anual.

Mai puteţi citi:
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările