O companie din Serbia ar putea cumpăra 15.000 de tone de soia din România

O companie din Serbia ar putea cumpăra 15.000 de tone de soia din România

Compania Sojaprotein, cel mai mare procesator de soia din regiunea balcanică,  ar putea importa soia din România, după producţia locală a fost grav afectată de secetăSocietatea ar putea fi nevoită să cumpere 15.000 de tone de soia boabe nemodificată genetic, cel mai probabil din ţările vecine Croaţia, România sau Ungaria, a declarat Branislava Pavlovic, directorul general de la Sojaprotein, citat de agenţia de ştiri Bloomberg.

Cum a câştigat Marea Britanie industria auto mondială

Cum a câştigat Marea Britanie industria auto mondială

De la General Motors la Fiat şi Renault, cele mai mari nume ale industriei se luptă cu o cerere slabă, supracapacitate paralizată şi o concurenţă din ce în ce mai strânsă cu operatorii străini, toate combinate cu o schimbare structurală pe piaţa vehiculelor premium şi de valoare, scrie cotidianul britanic „The Telegraph“.

Editorialist britanic pentru „The Telegraph”: „Aş fi plecat mai degrabă pe Marte, decât să-mi cumpăr o Dacia. Acum este posibil să-mi iau una”

Editorialist britanic pentru „The Telegraph”: „Aş fi plecat mai degrabă pe Marte, decât să-mi cumpăr o Dacia. Acum este posibil să-mi iau una”

În ciuda unui editorial al cărui început prezintă o imagine negativă maşinilor Dacia, pe care le descrie drept reprezentarea tiraniei româneşti, jurnalistul Neil Lyndon al publicaţiei britanice „The Telegraph” recunoaşte spre finalul textului că evoluţia Dacia, sub conducerea Renault, este de-a dreptul surprinzătoare.

Referinţele sunt punctul central, stau la baza recrutărilor în top management în România. În ţările occidentale, într-o măsură mult mai redusă. Însă reacţiile împotriva cererii şi folosirii referinţelor sunt foarte puternice din partea candidaţilor/angajaţilor, mergând de la nemulţumire şi nelinişte şi până la reacţii violente, de genul celei de mai jos.

acum 11 zile · comentarii (20)

Amenzi, amenzi şi iar amenzi. Voi nu v-aţi săturat să citiţi despre amenzi? Căci eu sigur m-am săturat să scriu despre ele. Cu toate acestea, este atât de important să fim conştienţi de existenţa lor nu pentru a panica operatorii, ci pentru a învăţa din greşelile altora pentru a înţelege mai bine care sunt riscurile şi cum putem să le diminuăm sau chiar să le eliminăm.

acum 8 luni · comentarii (2)

Când îşi propun să fie aspiraţionali, liderii noştri politici vorbesc despre România ca lider regional. Este o temă legată în special de securitatea energetică, dar ţinta este mai largă: ea apare de ori de câte ori trebuie compensată lipsa unui proiect de ţară bine fundamentat şi se caută un substitut care să convingă.

acum 10 luni · comentarii (1)

Puţini observă că vechimea în muncă (numită fără excepţie „experienţa profesională“), bunul lor cel mai de preţ şi adesea singurul argument pe care îl au, se devalorizează într-un ritm pe care nimeni nu l-ar fi bănuit cu puţini ani în urmă. Ba uneori aceasta se devalorizează, de fapt, chiar atunci când proprietarul e convins că ea sporeşte.

acum 11 luni · comentarii (5)

Altă ocazie numai bună pentru candidaţi de a cădea în capcană, de a-şi arăta limitele şi de a se face de râs este atunci când îşi pun achievements în CV. Nu ştiu cine şi când a lansat această idee, însă de câţiva ani e o frenezie nebună pe Internet şi pe piaţă, toţi se dau de ceasul morţii să găsească sau să inventeze achievements cât mai multe şi cât mai atrăgătoare de atenţie.

acum 11 luni · comentarii (11)

O metodă foarte simplă prin care cei care îmi trimit CV-urile adesea îmi semnalează, încă de la început, că nu sunt în stare să gândească singuri, e modă de a-ţi face un autoportret sintetic la începutul lui, cu titluri de rubrică de genul profile summary, summary profile, resume summary  etc. Ce citesc eu de câteva zeci de ori pe zi, deci:

acum 12 luni · comentarii (10)

Primesc azi un e-mail cu un CV, scria că pentru unul dintre posturile la care lucrez acum, de director general, un post mare şi bine plătit. Deschid fişierul, şi când văd cum arată, dau instinctiv să-l şterg, fără să-l mai citesc. Eu nu pot să concep că un om care îşi face un astfel de CV poate conduce o mare companie. Oricum, nu unul recomandat de mine.

acum 12 luni · comentarii (27)

„Fakenews-ul“ nu este doar un concept politic. Este şi o componentă a Hype-ului de marketing în ceea ce priveşte Regulamentul European privind Protecţia Datelor. Ştirile false, dar mai ales profilarea şi microtargetarea sunt unele din cele mai de temut arme ale acestui secol, adevărate bombe invizibile împotriva cărora suntem nevoiţi să reacţionăm.

acum 1 an · comentarii (0)

Singurul lucru pe care îl aştepţi după ce trimiţi un CV este să fii invitat la un interviu. Nu cred că a întâlnit cineva până acum vreo situaţie în care să obţii mai mult decât atât şi nici nu îmi imaginez că există cineva cu scaun la cap care aşteaptă altceva. Prin urmare, în aplicaţie trebuie puse acele lucruri care sunt criterii de selecţie, adică acele informaţii care să-l facă pe cel care citeşte să vrea să te vadă.

acum 1 an · comentarii (9)

Sigur, oamenii politicoşi, manieraţi, îndatoritori, care te ascultă atenţi când vorbeşti şi te şi lasă mereu să crezi că tocmai ai spus ceva neobişnuit de inteligent şi de interesant sunt întotdeauna o companie plăcută şi prezenţa lor cât mai multă şi cât mai deasă în jurul tău este foarte dorită.

acum 1 an · comentarii (4)

Românii îşi „înnoiesc“ într-un ritm alert „parcul auto“ cu rable din Vest. Cererea absoarbe ca un burete uscat oferta de rable aduse din străinătate, la preţuri accesibile oricărui buzunar, începând cu 1000 de euro şi ajungând chiar la 20-30. 000 de euro bucata de autoturism second. Dovada acestei realităţi o vedem în fiecare zi, pe drumurile patriei călcate de tot mai multe „bombe“ pe roţi!

acum 1 an · comentarii (3)
Postari Recente