Niciun cumpărător pentru societăţile falimentare din Alba

Niciun cumpărător pentru societăţile falimentare din Alba

Lichidatorii marilor firme din Alba ajunse în faliment încearcă să vândă bunuri evaluate la peste 15 milioane de euro, însă cumpărătorii întârzie să apară. Cu excepţia a câtorva spaţii comerciale aflate în zone importante din Alba Iulia, restul activelor nu au putut fi vândute în cadrul licitaţiilor organizate până în prezent.

Alarmă în turism: premierul Victor Ponta vrea să readucă impozitul forfetar

Alarmă în turism: premierul Victor Ponta vrea să readucă impozitul forfetar

Premierul Victor Ponta a anunţat că a discutat cu ministrul delegat pentru IMM şi Turism, Maria Grapini, despre ideea introducerii unui impozit forfetar în domeniul serviciilor. "Acum practic nu încasăm nimic. Cred că şi pentru hotelieri, care au şi restaurante cei mai mulţi dintre ei, e mai comodă ideea de a plăti un impozit forfetar, să ştie că au scăpat şi cu asta-basta", a spus Ponta vineri seara, la Antena 3.

RETROSPECTIVĂ Insolvenţele răsunătoare ale acestui an. Firmele intrate în insolvenţă în 2012 nu sunt mai multe, dar sunt mai mari

RETROSPECTIVĂ Insolvenţele răsunătoare ale acestui an. Firmele intrate în insolvenţă în 2012 nu sunt mai multe, dar sunt mai mari

Hidroelectrica, Tnuva, Pagini Aurii, Mic.ro sau Romstrade, o serie de dezvoltatori imobiliari şi alte peste 15.000 de firme de diverse categorii au intrat în insolvenţă în acest an după ce nu şi-au mai putut achita datoriile, iar o parte şi-au încetat definitiv activitatea. Ele nu sunt mai multe, dar sunt mai mari. „Adevărul“ vă prezintă cele mai răsunătoare insolvenţe din 2012.

RETROSPECTIVĂ Topul celor mai mari cinci tranzacţii ale anului

RETROSPECTIVĂ Topul celor mai mari cinci tranzacţii ale anului

Chiar dacă economia locală continuă să fie în criză şi rămâne extrem de vulnerabilă la tot ce se întâmplă în Europa, piaţa locală nu a fost ocolită nici în acest an de megatranzacţii de ordinul milioanelor de euro. Fie că vorbim de companii locale sau internaţionale, constrânşi de criză, unii investitori au decis să se retragă, iar alţii au considerat asta o oportunitate şi au cumpărat afacerile la preţuri de criză, dar totuşi, cu multe zerouri.

În urmă cu vreo 20 de ani, cred, când primeam toate CV-urile pe hârtie, cele cu dimensiuni Letter îmi atrăgeau mereu atenţia, pentru că erau extrem de rare, şi adesea ţineam minte ale cui erau. S-a întâmplat ca într-o zi să vorbesc una-alta la o cafea cu asistenta unuia dintre aceştia, şi să-mi spună că era stresata că nu prea găsea hârtie Letter în România. Chiar că, de multe ori trebuia să o comande din străinătate.

acum 2 luni · comentarii (4)

Să deţii o autorizaţie de securitate la incendiu reprezintă un lux în România şi asta deoarece cheltuielile aducerii la norme sunt colosale, uneori implicând reabilitarea în totalitate a clădirilor. Mulţi din cei care pornesc pe acest traseu se opresc încă dinainte de a începe ceva deoarece devin conştienţi că nu au şanse să obţină acest document.

acum 3 luni · comentarii (4)

Există pieţe în care consumatorii folosesc statistici pentru a judeca calitatea bunurilor. Aşadar vânzătorii au interesul de a vinde produse de calitate joasă, pentru că statistica incorporează grupul vânzătorilor în totalitate, nu numai vânzători particulari ca el. El se foloseşte de beneficiile scurtăturilor mentale informaţionale (informational heuristics) pe care cumpărătorii de obicei le uzează.

acum 3 luni · comentarii (0)

Pentru o companie, pixul este unul dintre cei mai mari duşmani. De ce? Pentru că oamenii tind să îl folosească în activitatea lor recurentă. Şi ce dacă îl folosesc? Dacă folosesc pixul, atunci informaţia respectivă este nestructurată. Dacă este nestructurată, atunci nu se poate folosi mai departe, nu se poate caută prin ea. Cineva trebuie să piardă timpul din nou să o digitalizeze. Iar asta înseamnă lipsă de eficienţă şi bani pierduţi.

acum 4 luni · comentarii (10)

Nu-mi aduc aminte să-mi fi cerut vreun angajator până acum să-i găsesc un om civilizat, folosind explicit acest descriptor. Fie că nu li se pare important, adesea, fie că îl consideră un atribut de la sine înţeles, din când în când, sau pentru că nu s-au gândit, pur şi simplu. Însă eu întotdeauna încep o recrutare cu asta în minte, şi mă străduiesc să o şi termin la fel, dacă nu cumva clientul vrea cu totul şi cu totul altceva.

acum 5 luni · comentarii (1)

Din experienţa mea profesională, reprezentarea României la nivel european prin acţiunile demnitarilor, dar mai ales prin proiecte şi participare proactivă, reprezintă un „pachet“ de prim ordin pentru a face ca lucrurile să se întâmple în domenii cheie ca economia, inovaţia şi antreprenoriatul.

acum 5 luni · comentarii (4)

Sunt într-o polemică perpetuă cu mulţi dintre cei care îmi trimit CV-urile, şi cu care mă întâlnesc pentru recrutările pe care le avem, fiindcă eu dau prea multă atenţie detaliilor. Asta, desigur, spre dezavantajul lucrurilor „cu adevărat importante“, în opinia lor, cum ar fi experienţă, vechimea, MBA-urile şi altele asemenea.

acum 9 luni · comentarii (8)

Am început să fac recrutări imediat după Revoluţie, chiar din primele luni ale anului 1990, aşa că am fost martorul şi observatorul direct şi din interior al evoluţiei de zi cu zi a relaţiilor sociale dintre angajaţi, dintre angajaţi, manageri şi angajatori, dintre români şi străini, dintre fiecare şi fiecare, la modul general.

acum 12 luni · comentarii (2)

Toţi căutătorii de joburi îi detestă pe cei de la HR şi pe cei din firmele de recrutare, şi pe bună dreptate. Ei sunt cei care nu le selectează CV-urile ca să-i cheme la interviu, nu pot discuta cu ei despre meseria lor, fiindcă HR-iştii şi recrutorii nu au de unde să ştie detalii tehnice pe care angajaţii le-au deprins în atâţia ani şi ani de muncă.

acum 1 an · comentarii (20)

(Un articol din seria „Când nu ştii de la ce ţi se trage“...) Nu am întotdeauna joburi mari, cu salarii de sute de mii de euro pe an. Însă când le am, şi pun un anunţ la mine pe site, am grijă să pun destule informaţii încât să poată fi surprinse uşor anvergura companiei, a jobului şi a responsabilităţilor, dar şi a aşteptărilor din partea candidaţilor, pe cale de consecinţă.

acum 1 an · comentarii (24)

Orice proces, indiferent de importanţa lui, pentru a se desăvârşi şi pentru a oferi cele mai bune rezultate, are nevoie de timp. Nu este întâmplătoare orice perioadă de rodaj instituţional, economic sau social, atunci când discutăm despre evenimente sau chestiuni cu caracter multivalent, de care depind numeroase destine sociale şi ce poate deveni, ulterior, o adevărată, asumată şi bine închegată poveste de succes.

acum 1 an · comentarii (3)

Când am ajuns prima dată să stau mai mult timp în birourile din străinătate ale unei mari şi mândre corporaţii, acum vreo 20 de ani, când am văzut şi am înţeles cam ce fac, cum şi cât lucrează, am fost şocat. Nu făceau cu nimic mai mult şi mai bine decât cei de la filiala lor din Bucureşti. Ba dimpotrivă, am început eu să-mi dau seama.

acum 1 an · comentarii (24)

Termenul de obţinere a „Autorizaţiei de Securitate la Incendiu” se amână din nou. Astfel, obligativitatea obţinerii s-a mutat din iunie în septembrie şi cel mai probabil se va tot amâna, aşa cum de astfel se întâmplă de mai bine de doi ani.

acum 1 an · comentarii (1)
Postari Recente