China Gezhouba, care a construit cea mai mare hidrocentrală din lume, interesată de hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti şi Autostrada Transilvania

China Gezhouba, care a construit cea mai mare hidrocentrală din lume, interesată de hidrocentrala Tarniţa-Lăpuşteşti şi Autostrada Transilvania

Compania China Gezhouba, care a fost principalul contractor al hidrocentralei „Trei defilee“, cea mai mare hidrocentrală din lume, vrea să construiască hidrocentrala de acumulare de la Tarniţa-Lăpuşteşti, judeţul Cluj, şi să investească în construcţia Autostrăzii Transilvania şi a Spitalului Regional de Urgenţă Cluj, potrivit reprezentanţilor Prefecturii.

Consiliul Concurenţei susţine că accesul garantat în reţea al complexelor Oltenia şi Hunedoara vizează siguranţa sistemului | bogdan chiritoiu

Consiliul Concurenţei susţine că accesul garantat în reţea al complexelor Oltenia şi Hunedoara vizează siguranţa sistemului

Accesul garantat în reţeaua electrică naţională pe care Guvernul l-a acordat termocentralelor din complexele Oltenia şi Hunedoara are o bază legală şi vizează siguranţa sistemului, astfel că preocupările privind competiţia pe piaţă cad în plan secund, a declarat Bogdan Chiriţoiu, şeful Consiliului Concurenţei.

Peste 20% din şomeri sunt tineri cu vârsta sub 30 de ani. Cele mai ridicate rate ale şomajului se înregistrează în Vaslui, Mehedinţi şi Teleorman

Peste 20% din şomeri sunt tineri cu vârsta sub 30 de ani. Cele mai ridicate rate ale şomajului se înregistrează în Vaslui, Mehedinţi şi Teleorman

Rata şomajului a fost în luna martie de 5,58%, fiind înregistraţi 492.427 de şomeri, cu 17.982 mai puţini decât în februarie. Peste 20% din şomeri erau tineri cu vârste sub 30 de ani, 60.360 cu vârsta sub 25 de ani, respective 39.144 între 25 şi 29 de ani, potrivit datelor Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM).

Producătorii de energie eoliană: Hotărârea prin care energia produsă de termocentrale va avea prioritate în sistem încalcă grav directivele europene

Producătorii de energie eoliană: Hotărârea prin care energia produsă de termocentrale va avea prioritate în sistem încalcă grav directivele europene

Hotărârea luată de Guvern săptămâna trecută, prin care se acordă accesul garantat la reţelele electruce naţionale pentru energia electrică produsă de centralele termoelectrice, reprezintă o încălcare gravă a Directivei europene 28/2009 privind promovarea energiei din surse regenerabile, susţine Asociaţia Română pentru Energie Eoliană (RWEA).

Sucursala Bank of Cyprus din România, închisă încă două săptămâni, pentru negocierile de vânzare

Sucursala Bank of Cyprus din România, închisă încă două săptămâni, pentru negocierile de vânzare

Clienţii sucursalei Bank of Cyprus din România mai au de aşteptat încă două săptămâni pentru a avea acces la banii lor din conturi, în momentul de faţă putând accesa sumele doar prin intermediul cardurilor. Banca centrală a Cirprului a aunţat ieri că suspendarea operaţiunilor care ar fi trebuit să fie ridicată astăzi se va prelungi până la 22 aprilie.

Comerţul cu piese auto creşte, vânzările de maşini scad

Comerţul cu piese auto creşte, vânzările de maşini scad

Cifra totală de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în primele două luni cu 4%, potrivit INS. Evoluţia a fost influenţată de creşterile înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii auto (+10,3%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (0,8%) şi comerţul cu motociclete, piese şi accesorii (0,7%). Comerţul cu autovehicule a scăzut cu 0,2%, anunţă INS.

Românii îşi „înnoiesc“ într-un ritm alert „parcul auto“ cu rable din Vest. Cererea absoarbe ca un burete uscat oferta de rable aduse din străinătate, la preţuri accesibile oricărui buzunar, începând cu 1000 de euro şi ajungând chiar la 20-30. 000 de euro bucata de autoturism second. Dovada acestei realităţi o vedem în fiecare zi, pe drumurile patriei călcate de tot mai multe „bombe“ pe roţi!

acum 16 ore · comentarii (0)

Aveam noi de făcut o recrutare mare, o poziţie de Board pentru o cunoscută companie multinaţională. Candidatul cel mai bine plasat e unul dintr-o altă companie multinaţională concurentă, la fel de mare şi de prestigioasă. Zeci de ani în domeniu, exact aceeaşi industrie şi exact în acelaşi departament. Poziţie de Board – 1, adică tocmai bun de motivat cu o promovare şi cu o mărire substanţială de salariu.

acum 12 zile · comentarii (31)

Acum câteva zile, o candidată a schimbat brusc subiectul şi m-a întrebat de ce m-am uitat lung la picioarele şi la fundul ei. Şi mi-a venit din nou în minte o întâmplare de acum aproape treizeci de ani, una dintre acelea pe care nu le mai uiţi vreodată, dacă ţi se întâmplă într-un moment anume din viaţă.

acum 30 zile · comentarii (28)

Sunteţi angajator şi primiţi un CV care începe astfel. „SUMMARY: Management and sales professional with over 18 years of experience în services and energy sector, recognized for excepţional capability to identify strengths and weaknesses of business processes and realize sales revenues-even in sluggish

luna trecuta · comentarii (1)

Cei mai mulţi se supără când le atrag atenţia că experienţa lor s-ar putea să nu aibă atât de multă valoare pe cât cred ei, faţă de alte abilităţi şi calităţi pe care le caută angajatorii. Şi că, dacă se bazează exclusiv pe această experienţă, e posibil să îşi asume un mare, foarte mare risc. Unii devin agresivi şi chiar violenţi când aud aşa ceva. Uitaţi-vă la comentariile de pe blogul meu, de pildă.

acum 2 luni · comentarii (6)

Am spus de câte ori am avut ocazia că o firmă trebuie să încerce prin toate mijloacele, cu toată forţa şi în permanenţă să evite să ajungă să depindă prea mult de angajaţii ei. Sau, că să folosesc o expresie uzată de ipocrizia şi cinismul cu care e aruncată în joc, să ajungă ca angajaţii să nu mai fie „cel mai important capital“ al acelei companii.

acum 3 luni · comentarii (21)

Ultimul asalt al guvernanţilor îndreptat împotriva companiilor străine m-a îndemnat la o analiză comparativă, dar dintr-o altă perspectivă decât studiile excelente făcute deja de analişti respectabili, a rezultatelor economice ale firmelor cu capital românesc şi străin pentru anul 2016, anul pentru care există ultimele date centralizate şi care, cu certitudine, nu au suferit modificări esenţiale în ultimii doi ani.

acum 3 luni · comentarii (27)

În urmă cu vreo 20 de ani, cred, când primeam toate CV-urile pe hârtie, cele cu dimensiuni Letter îmi atrăgeau mereu atenţia, pentru că erau extrem de rare, şi adesea ţineam minte ale cui erau. S-a întâmplat ca într-o zi să vorbesc una-alta la o cafea cu asistenta unuia dintre aceştia, şi să-mi spună că era stresata că nu prea găsea hârtie Letter în România. Chiar că, de multe ori trebuia să o comande din străinătate.

acum 8 luni · comentarii (4)

Să deţii o autorizaţie de securitate la incendiu reprezintă un lux în România şi asta deoarece cheltuielile aducerii la norme sunt colosale, uneori implicând reabilitarea în totalitate a clădirilor. Mulţi din cei care pornesc pe acest traseu se opresc încă dinainte de a începe ceva deoarece devin conştienţi că nu au şanse să obţină acest document.

acum 9 luni · comentarii (4)

Există pieţe în care consumatorii folosesc statistici pentru a judeca calitatea bunurilor. Aşadar vânzătorii au interesul de a vinde produse de calitate joasă, pentru că statistica incorporează grupul vânzătorilor în totalitate, nu numai vânzători particulari ca el. El se foloseşte de beneficiile scurtăturilor mentale informaţionale (informational heuristics) pe care cumpărătorii de obicei le uzează.

acum 9 luni · comentarii (0)

Pentru o companie, pixul este unul dintre cei mai mari duşmani. De ce? Pentru că oamenii tind să îl folosească în activitatea lor recurentă. Şi ce dacă îl folosesc? Dacă folosesc pixul, atunci informaţia respectivă este nestructurată. Dacă este nestructurată, atunci nu se poate folosi mai departe, nu se poate caută prin ea. Cineva trebuie să piardă timpul din nou să o digitalizeze. Iar asta înseamnă lipsă de eficienţă şi bani pierduţi.

acum 10 luni · comentarii (10)

Nu-mi aduc aminte să-mi fi cerut vreun angajator până acum să-i găsesc un om civilizat, folosind explicit acest descriptor. Fie că nu li se pare important, adesea, fie că îl consideră un atribut de la sine înţeles, din când în când, sau pentru că nu s-au gândit, pur şi simplu. Însă eu întotdeauna încep o recrutare cu asta în minte, şi mă străduiesc să o şi termin la fel, dacă nu cumva clientul vrea cu totul şi cu totul altceva.

acum 11 luni · comentarii (1)

Din experienţa mea profesională, reprezentarea României la nivel european prin acţiunile demnitarilor, dar mai ales prin proiecte şi participare proactivă, reprezintă un „pachet“ de prim ordin pentru a face ca lucrurile să se întâmple în domenii cheie ca economia, inovaţia şi antreprenoriatul.

acum 11 luni · comentarii (4)