Câte maşini au ieşit anul trecut pe porţile fabricilor de la Mioveni şi Craiova. Peste 90% din producţia naţională este generată de Dacia

Câte maşini au ieşit anul trecut pe porţile fabricilor de la Mioveni şi Craiova. Peste 90% din producţia naţională este generată de Dacia

Producţia naţională de autoturisme a crescut anul trecut cu 6%, numărul maşinilor care au ieşit pe porţile fabricilor de la Mioveni şi Craiova ajungând la 326.600 de unităţi, potrivit datelor Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile. Creşterea înregistrată la nivelul pieţei este una timidă având în vedere că 2012 este primul an în care Ford a produs la uzina de la Craiova.

După Bosnia şi Herţegovina, OMV iese şi de pe piaţa benzinăriilor din Croaţia. Urmează vânzări de benzinării din România?

După Bosnia şi Herţegovina, OMV iese şi de pe piaţa benzinăriilor din Croaţia. Urmează vânzări de benzinării din România?

Grupul austriac de petrol şi gaze OMV a semnat un acord pentru vânzarea subsidiarei sale de comercializare a carburanţilor din Croaţia, OMV Hrvatska, către compania croată Crodux. OMV a anunţat în toamna anului trecut că va reduce în următorii trei ani numărul de benzinării, atât din România, cât şi din alte state, iar surse din piaţă precizau că negocierile dintre austrieci şi ruşii de la Gazprom sunt foarte avansate.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă. Ce urmează?

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă. Ce urmează?

Tribunalul Vâlcea a aprobat intrarea în procedură de insolvenţă a combinatului Oltchim. Pe termen scurt, Varujan Vosganian, ministrul Economiei, va avea discuţii cu creditorii şi finanţatorii companiei de stat pentru a-i convinge de continuarea activităţii combinatului. Pe termen lung, administratorii judiciari, avocatul Gheorghe Piperea şi firma BDO Business Restructuring, vor “curăţa” compania şi vor încerca să o privatizeze în insolvenţă.

Oltchim a intrat oficial în insolvenţă. Tribunalul Vâlcea a aprobat cererea de începere a procedurii de reorganizare

Oltchim a intrat oficial în insolvenţă. Tribunalul Vâlcea a aprobat cererea de începere a procedurii de reorganizare

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea intră în insolvenţă după ce solicitarea de declanşare a acestei proceduri a fost aprobată de Tribunalul Vâlcea. Decizia Tribunalului Vâlcea poate fi atacată în termen de şapte zile. Consorţiul format din Rominsolv, firmă controlată de Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring a fost numit administrator judiciar al companiei de stat.

Familia Talpeş a vândut norvegienilor divizia de consultanţă în IT. „Am achiziţionat Ascenta de la faimosul antreprenor român“

Familia Talpeş a vândut norvegienilor divizia de consultanţă în IT. „Am achiziţionat Ascenta de la faimosul antreprenor român“

Compania norvegiană de consultanţă şi servicii IT Computas a cumpărat anul trecut de la familia Talpeş (Florin şi Măriuca) 84% din acţiunile firmei româneşti Ascenta IT Services, companie cu care avea deja contracte de mai mai mulţi ani de zile, conform unui document publicat în Monitorul Oficial din România şi unui comunicat al firmei norvegiene.

În urmă cu vreo 20 de ani, cred, când primeam toate CV-urile pe hârtie, cele cu dimensiuni Letter îmi atrăgeau mereu atenţia, pentru că erau extrem de rare, şi adesea ţineam minte ale cui erau. S-a întâmplat ca într-o zi să vorbesc una-alta la o cafea cu asistenta unuia dintre aceştia, şi să-mi spună că era stresata că nu prea găsea hârtie Letter în România. Chiar că, de multe ori trebuia să o comande din străinătate.

acum 3 luni · comentarii (4)

Să deţii o autorizaţie de securitate la incendiu reprezintă un lux în România şi asta deoarece cheltuielile aducerii la norme sunt colosale, uneori implicând reabilitarea în totalitate a clădirilor. Mulţi din cei care pornesc pe acest traseu se opresc încă dinainte de a începe ceva deoarece devin conştienţi că nu au şanse să obţină acest document.

acum 4 luni · comentarii (4)

Există pieţe în care consumatorii folosesc statistici pentru a judeca calitatea bunurilor. Aşadar vânzătorii au interesul de a vinde produse de calitate joasă, pentru că statistica incorporează grupul vânzătorilor în totalitate, nu numai vânzători particulari ca el. El se foloseşte de beneficiile scurtăturilor mentale informaţionale (informational heuristics) pe care cumpărătorii de obicei le uzează.

acum 4 luni · comentarii (0)

Pentru o companie, pixul este unul dintre cei mai mari duşmani. De ce? Pentru că oamenii tind să îl folosească în activitatea lor recurentă. Şi ce dacă îl folosesc? Dacă folosesc pixul, atunci informaţia respectivă este nestructurată. Dacă este nestructurată, atunci nu se poate folosi mai departe, nu se poate caută prin ea. Cineva trebuie să piardă timpul din nou să o digitalizeze. Iar asta înseamnă lipsă de eficienţă şi bani pierduţi.

acum 5 luni · comentarii (10)

Nu-mi aduc aminte să-mi fi cerut vreun angajator până acum să-i găsesc un om civilizat, folosind explicit acest descriptor. Fie că nu li se pare important, adesea, fie că îl consideră un atribut de la sine înţeles, din când în când, sau pentru că nu s-au gândit, pur şi simplu. Însă eu întotdeauna încep o recrutare cu asta în minte, şi mă străduiesc să o şi termin la fel, dacă nu cumva clientul vrea cu totul şi cu totul altceva.

acum 6 luni · comentarii (1)

Din experienţa mea profesională, reprezentarea României la nivel european prin acţiunile demnitarilor, dar mai ales prin proiecte şi participare proactivă, reprezintă un „pachet“ de prim ordin pentru a face ca lucrurile să se întâmple în domenii cheie ca economia, inovaţia şi antreprenoriatul.

acum 6 luni · comentarii (4)

Sunt într-o polemică perpetuă cu mulţi dintre cei care îmi trimit CV-urile, şi cu care mă întâlnesc pentru recrutările pe care le avem, fiindcă eu dau prea multă atenţie detaliilor. Asta, desigur, spre dezavantajul lucrurilor „cu adevărat importante“, în opinia lor, cum ar fi experienţă, vechimea, MBA-urile şi altele asemenea.

acum 10 luni · comentarii (8)

Am început să fac recrutări imediat după Revoluţie, chiar din primele luni ale anului 1990, aşa că am fost martorul şi observatorul direct şi din interior al evoluţiei de zi cu zi a relaţiilor sociale dintre angajaţi, dintre angajaţi, manageri şi angajatori, dintre români şi străini, dintre fiecare şi fiecare, la modul general.

acum 1 an · comentarii (2)

Toţi căutătorii de joburi îi detestă pe cei de la HR şi pe cei din firmele de recrutare, şi pe bună dreptate. Ei sunt cei care nu le selectează CV-urile ca să-i cheme la interviu, nu pot discuta cu ei despre meseria lor, fiindcă HR-iştii şi recrutorii nu au de unde să ştie detalii tehnice pe care angajaţii le-au deprins în atâţia ani şi ani de muncă.

acum 1 an · comentarii (20)

(Un articol din seria „Când nu ştii de la ce ţi se trage“...) Nu am întotdeauna joburi mari, cu salarii de sute de mii de euro pe an. Însă când le am, şi pun un anunţ la mine pe site, am grijă să pun destule informaţii încât să poată fi surprinse uşor anvergura companiei, a jobului şi a responsabilităţilor, dar şi a aşteptărilor din partea candidaţilor, pe cale de consecinţă.

acum 1 an · comentarii (24)

Orice proces, indiferent de importanţa lui, pentru a se desăvârşi şi pentru a oferi cele mai bune rezultate, are nevoie de timp. Nu este întâmplătoare orice perioadă de rodaj instituţional, economic sau social, atunci când discutăm despre evenimente sau chestiuni cu caracter multivalent, de care depind numeroase destine sociale şi ce poate deveni, ulterior, o adevărată, asumată şi bine închegată poveste de succes.

acum 1 an · comentarii (3)

Când am ajuns prima dată să stau mai mult timp în birourile din străinătate ale unei mari şi mândre corporaţii, acum vreo 20 de ani, când am văzut şi am înţeles cam ce fac, cum şi cât lucrează, am fost şocat. Nu făceau cu nimic mai mult şi mai bine decât cei de la filiala lor din Bucureşti. Ba dimpotrivă, am început eu să-mi dau seama.

acum 1 an · comentarii (24)

Termenul de obţinere a „Autorizaţiei de Securitate la Incendiu” se amână din nou. Astfel, obligativitatea obţinerii s-a mutat din iunie în septembrie şi cel mai probabil se va tot amâna, aşa cum de astfel se întâmplă de mai bine de doi ani.

acum 2 ani · comentarii (1)