Harta şpăgilor din România. Un portal îţi arată câţi bani trebuie să scoţi din buzunar la doctor, la primărie sau la poliţie

Harta şpăgilor din România. Un portal îţi arată câţi bani trebuie să scoţi din buzunar la doctor, la primărie sau la poliţie

Tu câţi bani ai scos din buzunar pentru o autorizaţie? Ce şpagă ai dat doctorului pentru o operaţie? Dar poliţistului pentru a te scuti de amendă sau de suspendarea permisului? Care este, de fapt, şpaga „optimă” sau cum poţi să-ţi rezolvi o problemă fără a scoate bani din buzunar? Asociaţia EPAS a lansat portalul piatadespaga.ro, care îţi prezintă o hartă a şpăgilor plătite de români.

Grupul român Grampet va construi şi va repara trenurile din Cuba

Grupul român Grampet va construi şi va repara trenurile din Cuba

Grampet Group şi Uniunea Căilor Ferate din Cuba au semnat, luna trecută, un acord de colaborare în scopul dezvoltării domeniului transportului feroviar. „Prin acest acord se are în vedere, în mod deosebit, colaborarea în domeniul construcţiei şi reparaţiei de locomotive şi vagoane pentru trenurile de călători şi de marfă ale căilor ferate cubaneze“, se arată într-un comunicat al companiei.

Statul a finalizat privatizarea Automobile Craiova: a încasat 170 de milioane de lei

Statul a finalizat privatizarea Automobile Craiova: a încasat 170 de milioane de lei

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) anunţă că a virat la bugetul de stat suma de 170 de milioane de lei, provenind din finalizarea contractului de privatizare a SC Automobile Craiova S.A. Suma a fost agreată în cursul negocierilor purtate de AVAS pe parcursul acestui an cu reprezentanţii Ford Motor Company, SUA, actualul proprietar al societăţii, precizează autoritatea.

Telegondola din Sinaia a scăpat de executarea silită cerută de Dunărea IFN

Telegondola din Sinaia a scăpat de executarea silită cerută de Dunărea IFN

Muşat & Asociaţii a câştigat în instanţă anularea executării silite în cazul Telegondolei din Sinaia, care rămâne astfel în proprietatea primăriei prahovene. Telegondola a devenit subiectul unui litigiu între Oraşul Sinaia şi firma de leasing Dunărea IFN SA, finanţatorul proiectului, după ce autoritatea locală a acţionat în justiţie firma de leasing din cauza încălcării obligaţiilor contractuale.

Regrupare pe cea mai dulce piaţă: ciocolatele Heidi şi Kandia devin surori

Regrupare pe cea mai dulce piaţă: ciocolatele Heidi şi Kandia devin surori

Pentru a spori potenţialul de dezvoltare al Heidi Chocolat SA („Heidi“) pe piaţa locală şi internaţională de retail a ciocolatei premium, Läderach a agreat cu deţinătorii Kandia Dulce SA („Kandia Dulce“) vânzarea Heidi. Astfel, Heidi Chocolat şi Kandia Dulce vor deveni companii surori, în proprietatea companiei nou create – KEX Confectionery SA, se anunţă într-un comunicat al afiliaţilor.

Alba-neagra cu salariile la Oltchim. Ponta anunţă că s-a făcut plata pe noiembrie, Ministerul Economiei îl contrazice: Angajaţii au primit salariile pe octombrie | victor ponta

Alba-neagra cu salariile la Oltchim. Ponta anunţă că s-a făcut plata pe noiembrie, Ministerul Economiei îl contrazice: Angajaţii au primit salariile pe octombrie

Ministerul Economiei a emis un comunicat de presă prin care anunţă că angajaţii de la Oltchim au primit ieri şi astăzi salariile pentru luna octombrie, urmând ca, în perioada 20-21 decembrie, să fie achitate avansurile aferente lunii noiembrie. Ministerul îl contrazice astfel pe premierul Victor Ponta care a anunţat la începutul acestei săptămâni că în aceste zile vor fi virate salariile pe noiembrie.

Ruşii de la TISE nu au uitat de Oltchim. Şeful companiei vine la Bucureşti pentru discuţii despre combinatul de la Râmnicu Vâlcea

Ruşii de la TISE nu au uitat de Oltchim. Şeful companiei vine la Bucureşti pentru discuţii despre combinatul de la Râmnicu Vâlcea

Compania rusă TISE rămâne interesată de combinatul de la Râmnicu Vâlcea. Astfel, o delegaţie a companiei ruse TISE este aşteptată la Bucureşti în câteva zile pentru discuţii privind o "colaborare strategică" în sectorul petrochimiei, rafinării petrolului şi a produselor chimice, inclusiv Oltchim, a declarat Rodin Traicu, secretar de stat în Ministerul Economiei, potrivit Mediafax.

Românii au vorbit la mobil 30 de miliarde de minute în primele şase luni

Românii au vorbit la mobil 30 de miliarde de minute în primele şase luni

Datele raportate de cei şase operatori de telefonie mobilă, publicate de ANCOM, arată că în prima jumătate a anului 2012, deşi numărul utilizatorilor activi a scăzut, gradul de utilizare a serviciilor a crescut. Per total, a fost depăşit pragul de 30 de miliarde de minute.  În ceea ce priveşte traficul mediu lunar de pe o cartelă SIM activă, utilizatorii au efectuat apeluri care au însumat 3 ore şi 42 de minute şi au trimis 48 mesaje SMS.

Pixurile, creioanele, stilourile şi cariocile se vând tot mai bine

Pixurile, creioanele, stilourile şi cariocile se vând tot mai bine

Rezultatele unui studiu al  companiei de cercetare GfK Retail and Technology pentru piaţa de instrumente de scris arată că în perioada iulie - septembrie 2012 piaţa acestor rechizite a înregistrat o creştere de 2% în volum faţă de aceleaşi luni ale anului trecut. În ceea ce priveşte valoarea în lei a vânzărilor în aceste două canale, piaţa creşte cu 3%, totalizând aproape 12 milioane de lei.

Să deţii o autorizaţie de securitate la incendiu reprezintă un lux în România şi asta deoarece cheltuielile aducerii la norme sunt colosale, uneori implicând reabilitarea în totalitate a clădirilor. Mulţi din cei care pornesc pe acest traseu se opresc încă dinainte de a începe ceva deoarece devin conştienţi că nu au şanse să obţină acest document.

luna trecuta · comentarii (4)

În urmă cu vreo 20 de ani, cred, când primeam toate CV-urile pe hârtie, cele cu dimensiuni Letter îmi atrăgeau mereu atenţia, pentru că erau extrem de rare, şi adesea ţineam minte ale cui erau. S-a întâmplat ca într-o zi să vorbesc una-alta la o cafea cu asistenta unuia dintre aceştia, şi să-mi spună că era stresata că nu prea găsea hârtie Letter în România. Chiar că, de multe ori trebuia să o comande din străinătate.

acum 15 zile · comentarii (4)

Există pieţe în care consumatorii folosesc statistici pentru a judeca calitatea bunurilor. Aşadar vânzătorii au interesul de a vinde produse de calitate joasă, pentru că statistica incorporează grupul vânzătorilor în totalitate, nu numai vânzători particulari ca el. El se foloseşte de beneficiile scurtăturilor mentale informaţionale (informational heuristics) pe care cumpărătorii de obicei le uzează.

acum 2 luni · comentarii (0)

Pentru o companie, pixul este unul dintre cei mai mari duşmani. De ce? Pentru că oamenii tind să îl folosească în activitatea lor recurentă. Şi ce dacă îl folosesc? Dacă folosesc pixul, atunci informaţia respectivă este nestructurată. Dacă este nestructurată, atunci nu se poate folosi mai departe, nu se poate caută prin ea. Cineva trebuie să piardă timpul din nou să o digitalizeze. Iar asta înseamnă lipsă de eficienţă şi bani pierduţi.

acum 3 luni · comentarii (10)

Nu-mi aduc aminte să-mi fi cerut vreun angajator până acum să-i găsesc un om civilizat, folosind explicit acest descriptor. Fie că nu li se pare important, adesea, fie că îl consideră un atribut de la sine înţeles, din când în când, sau pentru că nu s-au gândit, pur şi simplu. Însă eu întotdeauna încep o recrutare cu asta în minte, şi mă străduiesc să o şi termin la fel, dacă nu cumva clientul vrea cu totul şi cu totul altceva.

acum 3 luni · comentarii (1)

Din experienţa mea profesională, reprezentarea României la nivel european prin acţiunile demnitarilor, dar mai ales prin proiecte şi participare proactivă, reprezintă un „pachet“ de prim ordin pentru a face ca lucrurile să se întâmple în domenii cheie ca economia, inovaţia şi antreprenoriatul.

acum 4 luni · comentarii (4)

Sunt într-o polemică perpetuă cu mulţi dintre cei care îmi trimit CV-urile, şi cu care mă întâlnesc pentru recrutările pe care le avem, fiindcă eu dau prea multă atenţie detaliilor. Asta, desigur, spre dezavantajul lucrurilor „cu adevărat importante“, în opinia lor, cum ar fi experienţă, vechimea, MBA-urile şi altele asemenea.

acum 8 luni · comentarii (8)

Am început să fac recrutări imediat după Revoluţie, chiar din primele luni ale anului 1990, aşa că am fost martorul şi observatorul direct şi din interior al evoluţiei de zi cu zi a relaţiilor sociale dintre angajaţi, dintre angajaţi, manageri şi angajatori, dintre români şi străini, dintre fiecare şi fiecare, la modul general.

acum 10 luni · comentarii (2)

Toţi căutătorii de joburi îi detestă pe cei de la HR şi pe cei din firmele de recrutare, şi pe bună dreptate. Ei sunt cei care nu le selectează CV-urile ca să-i cheme la interviu, nu pot discuta cu ei despre meseria lor, fiindcă HR-iştii şi recrutorii nu au de unde să ştie detalii tehnice pe care angajaţii le-au deprins în atâţia ani şi ani de muncă.

acum 1 an · comentarii (20)

(Un articol din seria „Când nu ştii de la ce ţi se trage“...) Nu am întotdeauna joburi mari, cu salarii de sute de mii de euro pe an. Însă când le am, şi pun un anunţ la mine pe site, am grijă să pun destule informaţii încât să poată fi surprinse uşor anvergura companiei, a jobului şi a responsabilităţilor, dar şi a aşteptărilor din partea candidaţilor, pe cale de consecinţă.

acum 1 an · comentarii (24)

Orice proces, indiferent de importanţa lui, pentru a se desăvârşi şi pentru a oferi cele mai bune rezultate, are nevoie de timp. Nu este întâmplătoare orice perioadă de rodaj instituţional, economic sau social, atunci când discutăm despre evenimente sau chestiuni cu caracter multivalent, de care depind numeroase destine sociale şi ce poate deveni, ulterior, o adevărată, asumată şi bine închegată poveste de succes.

acum 1 an · comentarii (3)

Când am ajuns prima dată să stau mai mult timp în birourile din străinătate ale unei mari şi mândre corporaţii, acum vreo 20 de ani, când am văzut şi am înţeles cam ce fac, cum şi cât lucrează, am fost şocat. Nu făceau cu nimic mai mult şi mai bine decât cei de la filiala lor din Bucureşti. Ba dimpotrivă, am început eu să-mi dau seama.

acum 1 an · comentarii (24)

Termenul de obţinere a „Autorizaţiei de Securitate la Incendiu” se amână din nou. Astfel, obligativitatea obţinerii s-a mutat din iunie în septembrie şi cel mai probabil se va tot amâna, aşa cum de astfel se întâmplă de mai bine de doi ani.

acum 1 an · comentarii (1)
Postari Recente