Angajaţii defavorizaţi ai Oltchim nu mai primesc ajutoarele promise de Guvern. Motivul: au primit deja salariile restante | victor ponta

Angajaţii defavorizaţi ai Oltchim nu mai primesc ajutoarele promise de Guvern. Motivul: au primit deja salariile restante

Guvernul a anulat hotărârea în baza căreia o parte dintre angajaţii Oltchim, cu venituri pe membru de familie mai mici de 786 de lei, ar fi trebuit să primească în această lună ajutoare sociale, argumentând că aceştia au încasat salariile restante, iar acordarea ajutoarelor ar genera discriminare între beneficiari şi angajaţii care ar primi doar salariul.

STUDIU Doar un sfert din beneficiarii tichetelor de vacanţă le folosesc în agenţiile de turism, restul - direct la hotel

STUDIU Doar un sfert din beneficiarii tichetelor de vacanţă le folosesc în agenţiile de turism, restul - direct la hotel

Aproximativ 80% din angajaţii care au primit tichete de vacanţă le-au folosit direct la unităţile de cazare (hoteluri, pensiuni turistice şi agroturistice, camping-uri, moteluri), arată un studiu al companiei Sodexo. În 2012, valoarea medie a tichetelor de vacanţă acordate de către companiile din România a fost de 1.000 de lei/angajat, iar vârsta medie a salariaţilor din România care primesc tichete de vacanţă este de 34 de ani.

Încă un investitor străin părăseşte România: Klöckner, un depozitar de produse metalurgice cu capital german

Încă un investitor străin părăseşte România: Klöckner, un depozitar de produse metalurgice cu capital german

Distribuitorul german de produse din metal Klöckner a vândut operaţiunile din Cehia, Bulgaria şi România, parte a unui program de restructurare care vizează renunţarea la întreaga divizie din Europa de Est. Compania a renunţat la operaţiunile din Cehia, Bulgaria şi România în cadrul primei faze a programului de restructurare, se arată într-un comunicat al Klöckner, care nu menţionează cumpărătorul sau preţul tranzacţiei.

Protest spontan: Angajaţii Dacia au oprit lucrul, nemulţumiţi de zilele de concediu fără plată

Protest spontan: Angajaţii Dacia au oprit lucrul, nemulţumiţi de zilele de concediu fără plată

Angajaţii din trei secţii ale Uzinei Dacia Mioveni au oprit astăzi activitatea, timp de patru ore, nemulţumiţi că în 3 şi 4 ianuarie 2013 sunt nevoiţi să stea în concediu fără plată. Ulterior, reprezentanţii companiei au anunţat că angajaţii pot opta între a primi 85% din remuneraţia aferentă celor două zile şi a intra în concediu de odihnă, plătit integral.

SAP şi Siveco se bat pe jumătate din piaţa românească de soluţii informatice pentru managementul afacerilor

SAP şi Siveco se bat pe jumătate din piaţa românească de soluţii informatice pentru managementul afacerilor

Companiile SAP şi Siveco au continuat în 2011 să ocupe primele două locuri pe piaţa locală de servicii EAS (Enterprise Application Suite), soluţii informatice  pentru managementul afacerilor, cu o cotă cumulată de 51,4% dintr-o piaţă de 78,33 milioane de dolari. SAP a rămas pe prima poziţie în piaţă, cu o cotă de 26,5%, iar Siveco, o companie constantă în acest loc, s-a clasat pe poziţia a doua cu o cotă a vânzărilor de 24,8%.

Să deţii o autorizaţie de securitate la incendiu reprezintă un lux în România şi asta deoarece cheltuielile aducerii la norme sunt colosale, uneori implicând reabilitarea în totalitate a clădirilor. Mulţi din cei care pornesc pe acest traseu se opresc încă dinainte de a începe ceva deoarece devin conştienţi că nu au şanse să obţină acest document.

luna trecuta · comentarii (4)

În urmă cu vreo 20 de ani, cred, când primeam toate CV-urile pe hârtie, cele cu dimensiuni Letter îmi atrăgeau mereu atenţia, pentru că erau extrem de rare, şi adesea ţineam minte ale cui erau. S-a întâmplat ca într-o zi să vorbesc una-alta la o cafea cu asistenta unuia dintre aceştia, şi să-mi spună că era stresata că nu prea găsea hârtie Letter în România. Chiar că, de multe ori trebuia să o comande din străinătate.

acum 16 zile · comentarii (4)

Există pieţe în care consumatorii folosesc statistici pentru a judeca calitatea bunurilor. Aşadar vânzătorii au interesul de a vinde produse de calitate joasă, pentru că statistica incorporează grupul vânzătorilor în totalitate, nu numai vânzători particulari ca el. El se foloseşte de beneficiile scurtăturilor mentale informaţionale (informational heuristics) pe care cumpărătorii de obicei le uzează.

acum 2 luni · comentarii (0)

Pentru o companie, pixul este unul dintre cei mai mari duşmani. De ce? Pentru că oamenii tind să îl folosească în activitatea lor recurentă. Şi ce dacă îl folosesc? Dacă folosesc pixul, atunci informaţia respectivă este nestructurată. Dacă este nestructurată, atunci nu se poate folosi mai departe, nu se poate caută prin ea. Cineva trebuie să piardă timpul din nou să o digitalizeze. Iar asta înseamnă lipsă de eficienţă şi bani pierduţi.

acum 3 luni · comentarii (10)

Nu-mi aduc aminte să-mi fi cerut vreun angajator până acum să-i găsesc un om civilizat, folosind explicit acest descriptor. Fie că nu li se pare important, adesea, fie că îl consideră un atribut de la sine înţeles, din când în când, sau pentru că nu s-au gândit, pur şi simplu. Însă eu întotdeauna încep o recrutare cu asta în minte, şi mă străduiesc să o şi termin la fel, dacă nu cumva clientul vrea cu totul şi cu totul altceva.

acum 3 luni · comentarii (1)

Din experienţa mea profesională, reprezentarea României la nivel european prin acţiunile demnitarilor, dar mai ales prin proiecte şi participare proactivă, reprezintă un „pachet“ de prim ordin pentru a face ca lucrurile să se întâmple în domenii cheie ca economia, inovaţia şi antreprenoriatul.

acum 4 luni · comentarii (4)

Sunt într-o polemică perpetuă cu mulţi dintre cei care îmi trimit CV-urile, şi cu care mă întâlnesc pentru recrutările pe care le avem, fiindcă eu dau prea multă atenţie detaliilor. Asta, desigur, spre dezavantajul lucrurilor „cu adevărat importante“, în opinia lor, cum ar fi experienţă, vechimea, MBA-urile şi altele asemenea.

acum 8 luni · comentarii (8)

Am început să fac recrutări imediat după Revoluţie, chiar din primele luni ale anului 1990, aşa că am fost martorul şi observatorul direct şi din interior al evoluţiei de zi cu zi a relaţiilor sociale dintre angajaţi, dintre angajaţi, manageri şi angajatori, dintre români şi străini, dintre fiecare şi fiecare, la modul general.

acum 10 luni · comentarii (2)

Toţi căutătorii de joburi îi detestă pe cei de la HR şi pe cei din firmele de recrutare, şi pe bună dreptate. Ei sunt cei care nu le selectează CV-urile ca să-i cheme la interviu, nu pot discuta cu ei despre meseria lor, fiindcă HR-iştii şi recrutorii nu au de unde să ştie detalii tehnice pe care angajaţii le-au deprins în atâţia ani şi ani de muncă.

acum 1 an · comentarii (20)

(Un articol din seria „Când nu ştii de la ce ţi se trage“...) Nu am întotdeauna joburi mari, cu salarii de sute de mii de euro pe an. Însă când le am, şi pun un anunţ la mine pe site, am grijă să pun destule informaţii încât să poată fi surprinse uşor anvergura companiei, a jobului şi a responsabilităţilor, dar şi a aşteptărilor din partea candidaţilor, pe cale de consecinţă.

acum 1 an · comentarii (24)

Orice proces, indiferent de importanţa lui, pentru a se desăvârşi şi pentru a oferi cele mai bune rezultate, are nevoie de timp. Nu este întâmplătoare orice perioadă de rodaj instituţional, economic sau social, atunci când discutăm despre evenimente sau chestiuni cu caracter multivalent, de care depind numeroase destine sociale şi ce poate deveni, ulterior, o adevărată, asumată şi bine închegată poveste de succes.

acum 1 an · comentarii (3)

Când am ajuns prima dată să stau mai mult timp în birourile din străinătate ale unei mari şi mândre corporaţii, acum vreo 20 de ani, când am văzut şi am înţeles cam ce fac, cum şi cât lucrează, am fost şocat. Nu făceau cu nimic mai mult şi mai bine decât cei de la filiala lor din Bucureşti. Ba dimpotrivă, am început eu să-mi dau seama.

acum 1 an · comentarii (24)

Termenul de obţinere a „Autorizaţiei de Securitate la Incendiu” se amână din nou. Astfel, obligativitatea obţinerii s-a mutat din iunie în septembrie şi cel mai probabil se va tot amâna, aşa cum de astfel se întâmplă de mai bine de doi ani.

acum 1 an · comentarii (1)