România a coborât cinci trepte în topul mondial al ospitalităţii. Ce-i deranjează pe turiştii care ne vizitează ţara

România a coborât cinci trepte în topul mondial al ospitalităţii. Ce-i deranjează pe turiştii care ne vizitează ţara

România a coborât în perioada 2011-2013 cinci locuri într-un top al competitivităţii sectorului de turism şi călătorii la nivel global. Am ajuns, astfel de pe locul 63 pe 68 din 140 de ţări analizate, în urma celor mai mulţi dintre vecinii noştri din Europa Centrală şi de Est, potrivit unui raport realizat de Forumul Economic Mondial.

Sindicaliştii din energie protestează în stradă. Replica administratorului Hidroelectrica: "Să nu faceţi pneumonie!"

Sindicaliştii din energie protestează în stradă. Replica administratorului Hidroelectrica:

Aproximativ 100 de membri ai federaţiei sindicale Universul, care reuneşte organizaţiile din sectorul energetic, protestează astăzi, în faţa sediului Hidroelectrica, faţă de schimbările de regim din domeniu. În replică, administratorul judiciar al Hidroelectrica, avocatul Remus Borza, le-a transmis protestatarilor să nu strige prea tare că "fac pneumonie şi intră în faliment direct".

Vosganian: „Oltchim ar fi trebuit să intre în insolvenţă la sfârşitul lui 2009 şi ar fi fost acum pe picioare“

Vosganian: „Oltchim ar fi trebuit să intre în insolvenţă la sfârşitul lui 2009 şi ar fi fost acum pe picioare“

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea ar fi trebuit să intre în insolvenţă încă de la sfârşitul lui 2009, atunci când indicatorii economici s-au deteriorate semnificativ, iar acum ar fi fost pus pe picioarele sale, a declarat Varujan Vosganian, ministrul Economiei, la conferinţa „De la insolvenţă la restructurare. Cum poţi reveni în piaţă cu ajutorul reorganizării judiciare“.

Clinicile private, firmele din morărit şi magazinele de bricolaj, pândite de insolvenţă în acest an

Clinicile private, firmele din morărit şi magazinele de bricolaj, pândite de insolvenţă în acest an

Anul 2013 va fi unul al insolvenţelor, atrag atenţia specialiştii din domeniu. Cele mai afectate companii, care se vor confrunta în acest an cu dificultăţi financiare şi care sunt expuse riscului de a intra în insolvenţă sunt cele care oferă servicii medicale private, cele din sectorul morăritului, dar şi cele din bricolaj, apreciază reprezentanţii Casei de Insolvenţă Transilvania.

Să deţii o autorizaţie de securitate la incendiu reprezintă un lux în România şi asta deoarece cheltuielile aducerii la norme sunt colosale, uneori implicând reabilitarea în totalitate a clădirilor. Mulţi din cei care pornesc pe acest traseu se opresc încă dinainte de a începe ceva deoarece devin conştienţi că nu au şanse să obţină acest document.

acum 17 zile · comentarii (4)

Există pieţe în care consumatorii folosesc statistici pentru a judeca calitatea bunurilor. Aşadar vânzătorii au interesul de a vinde produse de calitate joasă, pentru că statistica incorporează grupul vânzătorilor în totalitate, nu numai vânzători particulari ca el. El se foloseşte de beneficiile scurtăturilor mentale informaţionale (informational heuristics) pe care cumpărătorii de obicei le uzează.

acum 25 zile · comentarii (0)

Pentru o companie, pixul este unul dintre cei mai mari duşmani. De ce? Pentru că oamenii tind să îl folosească în activitatea lor recurentă. Şi ce dacă îl folosesc? Dacă folosesc pixul, atunci informaţia respectivă este nestructurată. Dacă este nestructurată, atunci nu se poate folosi mai departe, nu se poate caută prin ea. Cineva trebuie să piardă timpul din nou să o digitalizeze. Iar asta înseamnă lipsă de eficienţă şi bani pierduţi.

acum 2 luni · comentarii (10)

Nu-mi aduc aminte să-mi fi cerut vreun angajator până acum să-i găsesc un om civilizat, folosind explicit acest descriptor. Fie că nu li se pare important, adesea, fie că îl consideră un atribut de la sine înţeles, din când în când, sau pentru că nu s-au gândit, pur şi simplu. Însă eu întotdeauna încep o recrutare cu asta în minte, şi mă străduiesc să o şi termin la fel, dacă nu cumva clientul vrea cu totul şi cu totul altceva.

acum 3 luni · comentarii (1)

Din experienţa mea profesională, reprezentarea României la nivel european prin acţiunile demnitarilor, dar mai ales prin proiecte şi participare proactivă, reprezintă un „pachet“ de prim ordin pentru a face ca lucrurile să se întâmple în domenii cheie ca economia, inovaţia şi antreprenoriatul.

acum 3 luni · comentarii (4)

Sunt într-o polemică perpetuă cu mulţi dintre cei care îmi trimit CV-urile, şi cu care mă întâlnesc pentru recrutările pe care le avem, fiindcă eu dau prea multă atenţie detaliilor. Asta, desigur, spre dezavantajul lucrurilor „cu adevărat importante“, în opinia lor, cum ar fi experienţă, vechimea, MBA-urile şi altele asemenea.

acum 7 luni · comentarii (8)

Am început să fac recrutări imediat după Revoluţie, chiar din primele luni ale anului 1990, aşa că am fost martorul şi observatorul direct şi din interior al evoluţiei de zi cu zi a relaţiilor sociale dintre angajaţi, dintre angajaţi, manageri şi angajatori, dintre români şi străini, dintre fiecare şi fiecare, la modul general.

acum 10 luni · comentarii (2)

Toţi căutătorii de joburi îi detestă pe cei de la HR şi pe cei din firmele de recrutare, şi pe bună dreptate. Ei sunt cei care nu le selectează CV-urile ca să-i cheme la interviu, nu pot discuta cu ei despre meseria lor, fiindcă HR-iştii şi recrutorii nu au de unde să ştie detalii tehnice pe care angajaţii le-au deprins în atâţia ani şi ani de muncă.

acum 12 luni · comentarii (20)

(Un articol din seria „Când nu ştii de la ce ţi se trage“...) Nu am întotdeauna joburi mari, cu salarii de sute de mii de euro pe an. Însă când le am, şi pun un anunţ la mine pe site, am grijă să pun destule informaţii încât să poată fi surprinse uşor anvergura companiei, a jobului şi a responsabilităţilor, dar şi a aşteptărilor din partea candidaţilor, pe cale de consecinţă.

acum 12 luni · comentarii (24)

Orice proces, indiferent de importanţa lui, pentru a se desăvârşi şi pentru a oferi cele mai bune rezultate, are nevoie de timp. Nu este întâmplătoare orice perioadă de rodaj instituţional, economic sau social, atunci când discutăm despre evenimente sau chestiuni cu caracter multivalent, de care depind numeroase destine sociale şi ce poate deveni, ulterior, o adevărată, asumată şi bine închegată poveste de succes.

acum 1 an · comentarii (3)

Când am ajuns prima dată să stau mai mult timp în birourile din străinătate ale unei mari şi mândre corporaţii, acum vreo 20 de ani, când am văzut şi am înţeles cam ce fac, cum şi cât lucrează, am fost şocat. Nu făceau cu nimic mai mult şi mai bine decât cei de la filiala lor din Bucureşti. Ba dimpotrivă, am început eu să-mi dau seama.

acum 1 an · comentarii (24)

Termenul de obţinere a „Autorizaţiei de Securitate la Incendiu” se amână din nou. Astfel, obligativitatea obţinerii s-a mutat din iunie în septembrie şi cel mai probabil se va tot amâna, aşa cum de astfel se întâmplă de mai bine de doi ani.

acum 1 an · comentarii (1)

Hidroelectrica este, la ora actuală, cea mai valoroasă companie a statului român. Importanţa strategică şi rezerva impresionantă de lichidităţi au transformat-o din răţuşca cea urâtă într-o găinuşă cu ouă de aur. Ziua de luni, 16 ianuarie, va fi, însă, una foarte importantă pentru această companie. Practic, se va decide dacă Hidroelectrica îşi va continua drumul spre performanţă sau va cădea, din nou, în hăţişul intereselor tipic româneşti.

acum 2 ani · comentarii (11)