Afaceri
Articol publicitar

Ziua Pasionaţilor de Utilaje sau 5 moduri de a-ţi dezvolta afacerea

Ziua
Pasionaţilor de Utilaje 

sau
5 moduri de a-ţi dezvolta afacerea

Imaginaţi-vă un eveniment care vă aduce profit, care vă ajută să vă dezvoltaţi afacerea şi care vine la pachet cu plus valoare. Ştiu, aţi mai auzit această sintagmă şi vi s-au mai făcut aceste promisiuni, însă, de data aceasta, lucrurile stau altfel. Imaginaţi-vă că, prin simpla participare la o activitate specifică lumii utilajelor, plecaţi mai bogaţi.

Afaceri
Articol publicitar

Electrica Furnizare lansează un pachet diversificat de servicii adresate consumatorilor business

Electrica Furnizare lansează un pachet diversificat de servicii adresate consumatorilor business

Electrica Furnizare, furnizorul cu cel mai mare portofoliu de clienţi de pe piaţa din România, anunţă lansarea unui pachet de servicii adresat clienţilor business. Noile servicii oferite sunt destinate atât reducerii consumului de energie electrică şi, implicit, a facturii, dar şi promovării soluţiilor de utilizare a energiei regenerabile şi de mobilitate electrică pentru clienţi.

Trei service-uri cer falimentul City Insurance. Ce spun compania şi ASF

Trei service-uri cer falimentul City Insurance. Ce spun compania şi ASF

Grupul AutoCar, format din trei firme care administrează unităţi service, a anunţat luni că cere falimentul City Insurance, acuzând că firma se află în incapacitatea de plată a unor datorii. Compania de asigurări neagă, însă, acuzaţiile şi este susţinută şi de Autoritatea de Supraveghere Financiară, care o consideră „stabilă din punctul de vedere al indicatorilor de solvabilitate”.

Lanţul vicios al insolvenţelor: CET Govora ar putea provoca închiderea unei fabrici din Vâlcea din cauza pierderilor uriaşe pe care aceasta i le-a adus

Lanţul vicios al insolvenţelor: CET Govora ar putea provoca închiderea unei fabrici din Vâlcea din cauza pierderilor uriaşe pe care aceasta i le-a adus

Producătorul de energie termică şi electrică CET Govora a suferit pierderi uriaşe , de peste 90 de milioane de euro, cât timp a susţinut USG/Ciech Soda Romania şi Oltchim în procesul de producţie, motiv pentru care nu şi-a putut moderniza instalaţiile, vechi de peste 30 de ani, a anunţat, miercuri, administratorul judiciar Euro Insol.

Amenzi, amenzi şi iar amenzi. Voi nu v-aţi săturat să citiţi despre amenzi? Căci eu sigur m-am săturat să scriu despre ele. Cu toate acestea, este atât de important să fim conştienţi de existenţa lor nu pentru a panica operatorii, ci pentru a învăţa din greşelile altora pentru a înţelege mai bine care sunt riscurile şi cum putem să le diminuăm sau chiar să le eliminăm.

luna trecuta · comentarii (2)

Când îşi propun să fie aspiraţionali, liderii noştri politici vorbesc despre România ca lider regional. Este o temă legată în special de securitatea energetică, dar ţinta este mai largă: ea apare de ori de câte ori trebuie compensată lipsa unui proiect de ţară bine fundamentat şi se caută un substitut care să convingă.

acum 3 luni · comentarii (1)

Puţini observă că vechimea în muncă (numită fără excepţie „experienţa profesională“), bunul lor cel mai de preţ şi adesea singurul argument pe care îl au, se devalorizează într-un ritm pe care nimeni nu l-ar fi bănuit cu puţini ani în urmă. Ba uneori aceasta se devalorizează, de fapt, chiar atunci când proprietarul e convins că ea sporeşte.

acum 5 luni · comentarii (5)

Altă ocazie numai bună pentru candidaţi de a cădea în capcană, de a-şi arăta limitele şi de a se face de râs este atunci când îşi pun achievements în CV. Nu ştiu cine şi când a lansat această idee, însă de câţiva ani e o frenezie nebună pe Internet şi pe piaţă, toţi se dau de ceasul morţii să găsească sau să inventeze achievements cât mai multe şi cât mai atrăgătoare de atenţie.

acum 5 luni · comentarii (11)

O metodă foarte simplă prin care cei care îmi trimit CV-urile adesea îmi semnalează, încă de la început, că nu sunt în stare să gândească singuri, e modă de a-ţi face un autoportret sintetic la începutul lui, cu titluri de rubrică de genul profile summary, summary profile, resume summary  etc. Ce citesc eu de câteva zeci de ori pe zi, deci:

acum 5 luni · comentarii (10)

Primesc azi un e-mail cu un CV, scria că pentru unul dintre posturile la care lucrez acum, de director general, un post mare şi bine plătit. Deschid fişierul, şi când văd cum arată, dau instinctiv să-l şterg, fără să-l mai citesc. Eu nu pot să concep că un om care îşi face un astfel de CV poate conduce o mare companie. Oricum, nu unul recomandat de mine.

acum 5 luni · comentarii (27)

„Fakenews-ul“ nu este doar un concept politic. Este şi o componentă a Hype-ului de marketing în ceea ce priveşte Regulamentul European privind Protecţia Datelor. Ştirile false, dar mai ales profilarea şi microtargetarea sunt unele din cele mai de temut arme ale acestui secol, adevărate bombe invizibile împotriva cărora suntem nevoiţi să reacţionăm.

acum 6 luni · comentarii (0)

Singurul lucru pe care îl aştepţi după ce trimiţi un CV este să fii invitat la un interviu. Nu cred că a întâlnit cineva până acum vreo situaţie în care să obţii mai mult decât atât şi nici nu îmi imaginez că există cineva cu scaun la cap care aşteaptă altceva. Prin urmare, în aplicaţie trebuie puse acele lucruri care sunt criterii de selecţie, adică acele informaţii care să-l facă pe cel care citeşte să vrea să te vadă.

acum 6 luni · comentarii (9)

Sigur, oamenii politicoşi, manieraţi, îndatoritori, care te ascultă atenţi când vorbeşti şi te şi lasă mereu să crezi că tocmai ai spus ceva neobişnuit de inteligent şi de interesant sunt întotdeauna o companie plăcută şi prezenţa lor cât mai multă şi cât mai deasă în jurul tău este foarte dorită.

acum 6 luni · comentarii (4)

Românii îşi „înnoiesc“ într-un ritm alert „parcul auto“ cu rable din Vest. Cererea absoarbe ca un burete uscat oferta de rable aduse din străinătate, la preţuri accesibile oricărui buzunar, începând cu 1000 de euro şi ajungând chiar la 20-30. 000 de euro bucata de autoturism second. Dovada acestei realităţi o vedem în fiecare zi, pe drumurile patriei călcate de tot mai multe „bombe“ pe roţi!

acum 6 luni · comentarii (3)

Aveam noi de făcut o recrutare mare, o poziţie de Board pentru o cunoscută companie multinaţională. Candidatul cel mai bine plasat e unul dintr-o altă companie multinaţională concurentă, la fel de mare şi de prestigioasă. Zeci de ani în domeniu, exact aceeaşi industrie şi exact în acelaşi departament. Poziţie de Board – 1, adică tocmai bun de motivat cu o promovare şi cu o mărire substanţială de salariu.

acum 6 luni · comentarii (31)

Acum câteva zile, o candidată a schimbat brusc subiectul şi m-a întrebat de ce m-am uitat lung la picioarele şi la fundul ei. Şi mi-a venit din nou în minte o întâmplare de acum aproape treizeci de ani, una dintre acelea pe care nu le mai uiţi vreodată, dacă ţi se întâmplă într-un moment anume din viaţă.

acum 7 luni · comentarii (29)

Sunteţi angajator şi primiţi un CV care începe astfel. „SUMMARY: Management and sales professional with over 18 years of experience în services and energy sector, recognized for excepţional capability to identify strengths and weaknesses of business processes and realize sales revenues-even in sluggish

acum 7 luni · comentarii (1)
Postari Recente