Organizatorii de pariuri se tem că vor falimenta dacă le sunt impozitate cu 5% încasările totale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronatul Organizatorilor de Pariuri din România susţin că vor intra în faliment dacă ANAF le va impozita cu 5% veniturile totale fără a ţine seama de premiile acordate jucătorilor, arată organizaţia într-un comunicat de presă.

Potrivit Patronatului, după controalele făcute de ANAF în 2015 la operatorii de case tradiţionale de pariuri a fost luată decizia de a aplica un impozit de 5% pe încasările totaleale  acestor firme obţinute în perioada  2010 – 2015.

Pe acest fond, Patronatul Organizatorilor de pariuri (Romanian Bookmakers) susţine că ANAF nu a ţinut cont de premiile pe care le oferă aceste firme jucătorilor.

Potrivit unui studiu făcut de PwC România, „rezultatele generate din organizarea de pariuri sportive reflectă o industrie cu un volum mare de încasări, dar cu o marjă de premii plătite de peste 70% din încasări“, se arată în comunicat.

Valoarea totală a încasărilor brute ale companiilor cuprinse în analiza PwC România, se ridică la 628,25 milioane de lei, acestea fiind definite drept „totalul sumelor încasate de la jucători cu titlul de taxă de participare la joc“.

Organizaţia mai arată că „venitul înregistrat ca diferenţă  dintre încasările brute şi premiile plătite reprezintă un procent de 28,1% din încasările brute, restul de 71,9 % fiind reprezentat de premiile plătite“

Considerând venitul ca GGR (gross games revenue), operatorii  analizaţi au plătit către bugetul de stat taxe totale (inclusiv impozitul minim de 5% aplicat la GGR) în valoare medie de 6,8 % din totalul încasărilor brute cumulate.

Organizatorii de jocuri de noroc mai spun că potrivit analizei PwC „aplicând impozitul la GGR, profitul mediu înregistrat de operatorii  analizaţi la nivelul anului 2014 tinde spre 0% din încasările brute“.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite