Oraşul care va fi, pentru un an, Capitala antreprenoriatului românesc

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dunărea la Brăila

Consiliul IMM-urilor din România  (CNIPMMR) în parteneriat cu Asociaţia Municipiilor din România (AMR) au desemnat ieri, 12 noiembrie, în cadrul Galei AMR, primul municipiu care va deţine titlul de  „Capitala antreprenoriatului românesc 2019“, pentru o perioadă de un an.

Iniţiativa a vizat o competiţie între municipiile din România care au o viziune antreprenorială de excepţie, indiferent de dimensiunea şi prosperitatea acestora.

Brăila, din cei 8 aplicanţi, dispune de planul de acţiune cel mai performant şi orientat spre viitor, spun oficialii.

În analiza dosarelor de candidatură s-au luat în calcul atât situaţia mediului antreprenorial din prezent, cât şi propunerile viitoare de îmbunătăţire a mediului de afaceri local, punându-se accent pe o serie de criterii precum: infrastructura de business, existenţa unor programe de susţinere a antreprenoriatului, nivelul atragerii de companii valoroase în municipii, existenţa unor scheme locale de ajutor de minimis pentru antreprenori sau numărul de branduri româneşti existente în municipiu.

Municipiul Brăila oferă o serie de beneficii care favorizează dezvoltarea activităţii de afaceri, precum posibilitatea concesionării de terenuri/clădiri, încheiere de parteneriate public – privat, asociere în participaţiune, acces la informaţii de interes public, expertiză tehnică şi audit, consiliere pentru dezvoltare, expertiză specializată. Dezvoltarea infrastructurii de afaceri a municipiului Brăila reprezintă o prioritate în perioada 2014-2020.

„Proiectul – Capitala antreprenoriatului românesc – este o premieră la nivel european , susţinut de toate organizaţiile mediului de afaceri din România. În fiecare an, începând cu acest an, vom avea o capitală în cadrul căruia antreprenoriatul va fi marcat 1 an de zile la nivelul unui oraş, pentru angajamentul pe care acesta îl ia pentru ceea ce înseamna mediul de afaceri. În acest an, premiul a mers către Municipiul Brăila care s-a remarcat printr-un număr ridicat de initiative menite să sprijine mediul de afaceri şi calitatea parteneriatului public-privat. Împreună cu ceilalţi reprezentanţi ai mediului de afaceri, vom susţine Brăila printr-o serie de acţiuni menite să crească şi să susţină potentialul antreprenorial al municipiului”, spune Florin Jianu, preşedinte CNIPMMR.

„Felicit iniţiativa CNIPMMR de a dezvolta acest proiect, împreună cu Asociaţia Municipiilor din România şi felicit Municipiul Brăila pentru obţinerea titlului de Capitala antreprenoriatului românesc. Autorităţile locale conştientizează rolul esenţial pe care IMM-urile şi antreprenorii îl au în asigurarea creşterii economice şi a locurilor de muncă la nivel local şi iau o serie de măsuri de sprijinire a mediului de afaceri, în cadrul unor politici locale coerente, eficiente şi orientate spre rezultate, inclusiv schimburi de mobilitate, cercetare, difuzarea bunelor practici şi servicii de sprijin pentru noii şi potenţialii întreprinzători”, a menţionat Robert Negoiţă, preşedintele AMR. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite