Orange ar putea face achiziţii în Spania, dar şi în Belgia, Polonia şi România

Orange ar putea face achiziţii în Spania, dar şi în Belgia, Polonia şi România

Compania franceză Orange vrea să facă achiziţii în Spania, însă posibile ţinte pentru preluare ar putea exista şi în ţări precum Belgia, Polonia şi România, a declarat Stephane Richard, directorul general al operatorului de telecomunicaţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Orange ar putea reanaliza şi afacerile telecom ale companiei franceze Bouygues, dacă va primi o propunere în acest sens, a spus Richard, potrivit Reuters, citată de Mediafax.
 
Şeful Orange a adăugat că sunt multe ţări, precum Belgia, Polonia şi România, unde ar putea exista potenţiale ţinte pentru achiziţii. „Dar dacă cineva ar trebui să numească o singură ţară pentru noi, aceea ar fi Spania“, a spus directorul Orange, prezent la o conferinţă pe teme economice în Aix-en-Provence, în sudul Franţei.
 
Orange a anunţat, miercuri, că nu va face o ofertă pentru rivalul Bouygues Telecom, preluare care ar fi contribuit la consolidarea pieţei telecom din Franţa. „Dacă ne-ar aborda cineva pentru a forma o ofertă care să mulţumească Bouygues, am analiza, bineînţeles“, a declarat Richard.
 
Richard a declarat, în septembrie anul trecut, că Orange ia în calcul consolidarea poziţiei în ţări precum Spania şi Polonia şi achiziţionarea de active în domeniul telefoniei fixe în Belgia şi România.
 
Orange oferă în România servicii de telefonie mobilă, internet şi televiziune. Principalii concurenţi ai Orange în România sunt Vodafone (Marea Britanie) şi Cosmote, parte a grupului elen OTE, controlat de Deutsche Telekom şi care mai deţine în România compania Romtelecom.

Mai puteţi citi: 


 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările