Oltchim poate fi preluat de Chimcomplex

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care Chimcomplex SA preia unele active de la Oltchim SA., precum terenuri şi clădiri (atât finalizate, cât şi investiţii în curs de execuţie), drepturi de proprietate intelectuală, precum şi alte bunuri mobile reprezentând, în principal, utilaje, echipamente, tehnologii şi alte bunuri similar utilizate, în prezent, de Oltchim în procesele de producţie.

Chimcomplex SA face parte din grupul industrial român Serviciile Comerciale Române, controlat de Ştefan Vuza, şi activează exclusiv în domeniul fabricării de produse chimice.

Combinatul Oltchim SA, important producător din industria chimică românească, a intrat în procedura de insolvenţă în ianuarie 2013, fiind administrat de un consorţiu de administratori judiciari.

Activele achiziţionate de Chimcomplex SA reprezintă terenuri şi clădiri (atât finalizate, cât şi investiţii în curs de execuţie), drepturi de proprietate intelectuală, precum şi alte bunuri mobile reprezentând, în principal, utilaje, echipamente, tehnologii şi alte bunuri similar utilizate, în prezent, de Oltchim în procesele de producţie.

Aceste active pot fi folosite la fabricarea diferitor produse chimice, precum şi la activităţi conexe acestora (producţia, furnizarea şi distribuţia de utilităţi şi materii prime, transport prin vagoane de cale ferată etc.).

Decizia de autorizare a concentrării economice va fi publicată pe site-ul Consiliului Concurenţei după eliminarea informaţiilor cu caracter confidenţial.

Termenul pentru depunerea opfertelor finale expiră  miercuri

Oltchim Râmnicu Vâlcea a prelungit până pe 21 noiembrie termenul pentru depunerea ofertelor finale pentru activele rămase nevândute în urma primului proces de vânzare.

Este vorba despre următoarele pachete de acţiuni: Divizia Petrochimică Bradu (Pachetul 8), Instalaţia Anhidridă Ftalică din Râmnicu Vâlcea (Pachetul 9) şi, parţial, Instalaţia PVC II din Râmnicu Vâlcea (Pachetul 7).

„În completarea raportului curent din data de 7 septembrie 2018, referitor la ofertele indicative depuse pentru pachetele de active nefuncţionale, rămase nevândute, OLTCHIM S.A. informează acţionarii că termenul pentru depunerea ofertelor angajante a fost extins de la 31 octombrie 2018 până la 21 noiembrie 2018”, se arată într-un anunţ al companiei publicat pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Legat de motivele prelungirii termenului pentru depunerea ofertelor finale, avocatul Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim, a declarat, pentru bursa.ro: „Încercăm să vindem la preţul cel mai convenabil pentru creditori”.

Până la data de 31 iulie, patru firme, dintre care două din Pakistan, depuseseră oferte indicative pentru aceste pachete de active. Aiotec din Germania a depus o ofertă pentru pachetele 7 şi 8, Nimir Chemicals Pakistan Ltd din Pakistan pentru pachetul 9, Vynova Holding din Luxemburg pentru pachetele 7, 8 şi 9, iar Mata Chemicals din Pakistan pentru pachetul 9.

Combinatul petrochimic a postat în luna iunie pe site-ul său anunţul de vânzare la licitaţie a celor trei pachete de active, fără a cere o anumită sumă.

Tot în luna iunie, Dynamic Selling Group a finalizat procesul de preluare a activelor Ramplast, de la Oltchim, printr-o tranzacţie de peste 3 milioane euro, inclusiv TVA. Totodată, compania a anunţat că va investi alte 3 milioane de euro, în următorii doi ani, în modernizarea fabricii.

Consorţiul de administratori judiciari compus din BDO Business Restructuring SPRL şi Rominsolv SPRL anunţaseră în decembrie că Adunarea Generală a creditorilor Oltchim a aprobat contractul de vânzare de active (pachetele 1-5 şi parţial 7) încheiat între Oltchim în calitate de vânzător, Chimcomplex Borzeşti în calitate de cumpărător şi Serviciile Comerciale Române în calitate de Garant. S-a stabilit atunci că societatea Chimcomplex Borzeşti trebuie să plătească 127 milioane de euro, la care se adaugă TVA pentru active.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite