Oltchim a obţinut un profit în creştere cu 75%, de 45,6 milioane de lei în 2017. Cel mai bun rezultat de la intrarea în insolvenţă

Oltchim a obţinut un profit în creştere cu
75%, de 45,6 milioane de lei în 2017. Cel mai bun rezultat de la intrarea în
insolvenţă

Combinatul chimic Oltchim a încheiat anul 2017 pe plus, obţinând un profit net de 45,6 milioane de lei, o majorare de 75% faţă de 2016, potrivit raportului publicat de companie pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Ştiri pe aceeaşi temă

În anul 2016, compania a avut un rezultat net de 26,05 milioane de lei.

Totodată, compania a avut afaceri de aproape un miliard de lei, în creştere cu o treime faţă de anul 2016. Şi veniturile s-au majorat de la 831 milioane de lei în 2016 la peste un miliard de lei în 2017.

„Analiza datelor de mai sus indică o continuare a evoluţiei pozitive a principalilor indicatori economico-financiari (EBITDA, cifra de afaceri, rezultat brut, rezultat net), activitatea societăţii crescând an de an după anul 2013, respectiv după intrarea societăţii în procedura insolvenţei”, arată Oltchim într-un comunicat.

Reprezentanţii susţin că majorarea cifrei de afaceri în anul 2017, comparativ cu anul 2016, cu 28% precum şi creşterea semnificativă a rentabilităţii în anul 2017 comparativ cu anul precedent confirmă stabilitatea economico-financiară la care a ajuns societatea.

„Societatea Oltchim SA continuă trendul ascendent al perioadelor anterioare, obţinând în anul 2017 cele mai bune rezultate de la intrarea în procedura insolvenţei, fără a lua în considerare influenţa profitului scriptic, determinat de anularea datoriilor conform planului de reorganizare, din anul 2015”, mai spune compania.

Reprezentanţii menţionează şi factorii care au dus la obţinerea acestor rezultate, printre care:

- Recâştigarea pieţelor de desfacere şi creşterea constantă a cantităţilor vândute, în special la produsele obţinute în cadrul instalaţiei Oxo-alcooli;

- Retehnologizările şi reparaţiile capitale efectuate la principalele instalaţii tehnologice, respectiv: Electroliza cu membrană, Oxo-alcooli;

- Conjunctura favorabilă pe piaţa produselor clorosodice din ultimul trimestru al anului 2017, ca o consecinţă directă a scăderii cantităţilor de produse finite disponibile pe pieţe ca urmare a închiderii în Uniunea Europeană a unor facilităţi de producţie poluante.

În anul 2017 societatea a valorificat 77% din cifra de afaceri la export şi pe piaţa intracomunitară, în creştere, faţă de 73%, în anul 2016.

Valoarea livrărilor la export şi a celor pe piaţa intracomunitară, în sumă de 163 milioane euro, depăşeşte de peste 5 ori valoarea importurilor şi achiziţiilor intracomunitare, în sumă de numai 31 milioane euro, rezultând o balanţa externă netă pozitivă de 132 milioane euro.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările