Oficial Volkswagen: România, „scanată“ pentru o nouă fabrică Skoda

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jürgen Stackmann, unul dintre cei 11 membri ai boardului de conducere al Volkswagen, susţine că România „sigur a fost scanată” pentru o fabrică Skoda, în căutările grupului pentru extinderea capacităţii de producţie.

Întrebat de site-ul 0-100.ro despre opţiunile pe care le-a luat în considerare Volkswagen atunci când a cercetat piaţa pentru construirea unei noi fabrici Skoda, el a răspuns:

„România sigur a fost scanată. Nu ştiu să vă spun dacă a fost vreodată pe o lista scurtă, pentru că nu eu mă ocup de partea de producţie şi extindere a business-ului, însă pot să spun sigur că a fost scanată. (…) Avem o relaţie foarte bună cu România şi cu furnizorii de acolo. S-au dovedit parteneri de încredere, ceea ce e important. (…) Sunt convins că ne sunt expediate din România componente sau tehnologii inclusiv pentru cele mai moderne maşini ale noastre, cum este ID.3”, a declarat Stackmann.

În final, pe lista scurtă au rămas Bulgaria şi Turcia, a spus oficialul Volkswagen. „Nu ştiu tot parcursul discuţiilor şi negocierilor, cert e că urmează să decidem între Bulgaria şi Turcia. Decizia nu a fost încă luată, dar se va întâmpla curând”, a explicat Stackmann.

Anterior, potrivit unor surse citate de Bloomberght.com, producătorul german ar fi ales Turcia, anunţând că fabrica va deveni operaţională în 2022, unde, într-o primă fază va produce modelele Skoda Karoq şi Seat Ateca.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite