O platformă de foraj românească, în căutarea petrolului în apele Rusiei

O platformă de foraj românească, în căutarea petrolului în apele Rusiei

Platforma de foraj Saturn a fost construită la combinatul siderurgic din Galaţi, şi a fost adusă în ţinuturile arctice de vasul chinez Xia Zhi Yuan, anterior fiind implicată într-un alt contract, în Marea Nordului FOTO gspoffshore.com

Una dintre platformele mobile de foraj marin deţinute de firma Grup Servicii Petroliere (GSP), controlată de omul de afaceri Gabriel Comănescu, a ajuns în nordul îngheţat al Rusiei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Platforma mobilă de foraj Saturn, operată de Grup Servicii Petroliere, a ajuns în Marea Peciora, dincolo de Cercul Arctic, şi a început forajul într-un câmp petrolier concesionat de Gazprom Neft, compania gigantului Gazprom care se ocupă de afacerile cu petrol, potrivit economica.net. 
 
Contractul dintre GSP şi Gazprom Neft se întinde pe doi ani. Forajul din Marea Peciora, parte a Mării Barents, urmăreşte exploatarea resurselor din câmpul petrolier Dolginskoye şi reprezintă un test al ambiţiilor arctice ale ruşilor. Dacă forajul va releva existenţa unor cantităţi semnificative de petrol şi gaze, ruşii vor extinde explorarea subsolului zonei arctice.
 
GSP Saturn a fost adus în ţinuturile arctice de vasul chinez Xia Zhi Yuan, anterior fiind implicată într-un alt contract, în Marea Nordului, pentru Wintershall.
 
Platforma de foraj a fost construită la Şantierul Naval din Galaţi, în 1988, pentru Petrom. În 2005, Petrom a vândut-o GSP, alături de alte cinci platforme. 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările