O istorie a României, de la Microsoft la Bechtel: ieri, mari afaceri cu statul, azi, dosare de corupţie pe măsură

O istorie a României, de la Microsoft la Bechtel: ieri, mari afaceri cu statul, azi, dosare de corupţie pe măsură

Dosarul Microsoft a "explodat" în justiţie, mai mulţi oameni politici şi afacerişti fiind implicaţi în scandal

Ani în şir, mediul antreprenorial a evitat să considere "business pur" contractele dintre companii şi Stat. Iar istoria recentă avea să demonstreze şi de ce. Marile afaceri de ieri au devenit marile dosare de azipotrivit unei analize din Adevărul Financiar.

 
Era (şi încă este) o chestiune de percepţie: creşterea datorată contractelor cu statul nu a fost niciodată catalogată în mediul de business drept o creştere sănătoasă, mai scrie sursa citată.
 
Dovadă, în buletinele informative despre cele mai importante fuziuni şi achiziţii din România, tranzacţiile făcute cu companiile de stat erau ignorate. Firmele de avocatură făceau, acum câţiva ani, aceeaşi distincţie, iar casele de avocatură pentru care contractele cu statul aveau o mare pondere în cifra de afaceri anuală erau considerate mai prejos decât cele care evitau lucrul cu insituţiile statului. 

Era acelaşi tip de înţelegere, una care spunea, direct sau indirect, că tipul acesta de contract te scoate din zona de business pur, de antreprenor pur sânge.
 
Citiţi mai departe continuarea pe www.adevarulfinanciar.ro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările