O firmă din grupul Grampet (România) şi-a început activitatea ca prim operator feroviar privat din Croaţia

O firmă din grupul Grampet (România) şi-a început activitatea ca prim operator feroviar privat din Croaţia

Transportul feroviar este prioritate strategică în Croaţia

Grampet Group, prin intermediul firme membre Train Hungary, a derulat primul transport de marfă pe calea ferată în Croaţia, devenind, astfel, primul operator feroviar privat din această ţară.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit companiei deţinută de omul de afaceri Gruia Stoica, Train Hungary - membru al Grampet Group - a obţinut licenţa de transport feroviar în Croaţia la finalul unei proceduri care s-a întins pe o perioadă de mai bine de un an.

Contractul de acces la infrastructura croată a fost semnat la finalul lunii aprilie, iar săptămâna trecută au început să circule primele trenuri ale Grampet Group.

Grampet, prezent în 9 ţări europene

Croaţia are o importanţă strategică pentru transporturile feroviare, fiind parte din Culoarul X paneuropean.

În acest moment, Grampet este prezent în nouă ţări europene, acoperind prin operatorii săi feroviari şi casele sale de expediţie pieţele din Germania, Austria, Ungaria, Croaţia, Bulgaria, Serbia şi Republica Moldova.

Grupul oferă, astfel, soluţii de transport de marfă şi logistice pe rute ce acoperă suprafaţa Europei de la Marea Nordului la Marea Neagră sau Marea Adriatică.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările