O companie care produce panouri solare vrea să construiască o termocentrală în parteneriat cu RAAN

O companie care produce panouri solare vrea să construiască o termocentrală în parteneriat cu RAAN

Termocentrala de la Halânga este parte a RAAN, regie aflată în insolvenţă

Compania HiSun PV Technology, subsidiară a China Evergreen Industry Group, este interesată să construiască o termocentrală în Halânga, judeţul Mehedinţi, în parteneriat cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN).

Ştiri pe aceeaşi temă

„Compania chineză a comunicat că este interesată să se implice în realizarea acestui proiect ca investitor şi operator al proiectului, beneficiind de avantajul de a obţine certificate verzi de la centralele solare“, potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei.
 
Termocentrala ar urma să aibă o capacitate de 300 MW, investiţia fiind evaluată, în urmă cu doi ani, de Ministerul Economiei, la 350 milioane de dolari.
 
O delegaţie formată din reprezentanţi ai companiei chineze şi Virgil Daniel Popescu, secretar de stat în Ministerul Economiei, va face, miercuri şi joi, o vizită la RAAN.
 
HiSun PV Technology este specializată în realizarea de proiecte energetice. Anul trecut, compania a achiziţionat în România şase proiecte pentru centrale solare, pe care le-a construit deja şi care urmează a fi puse în funcţiune în cursul anului 2014.
 
RAAN este în insolvenţă din vara anului trecut.
 
Mai puteţi citi:
 
Administratorul judiciar al Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare din Drobeta Turnu Severin, reprezentantul firmei de insolvenţă “Tudor şi Asociaţii”, Ion Tudor, a dat publicităţii raportul privind cauzele şi împrejurările care au dus la insolvenţa RAAN.
 
Administratorul judiciar care se ocupă de insolvenţa Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare are la dispoziţie doar un an, potrivit noului cod al insolvenţei, pentru redresarea activităţii şi, implicit, împiedicarea intrării în faliment al acestui colos industrial.
 
În perioada următoare 500 de angajaţi din cadrul Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare  ar putea  rămâne fără locuri de muncă, potrivit estimărilor făcute de reprezentanţii Blocului Naţional Sindical (BNS), în urma procesului de reorganizare, regia fiind în insolvenţă.
 
Situaţia aprovizionării cu cărbune a Termocentralei de la Halânga, cea care asigură agentul termic pentru municipiul Drobeta Turnu Severin, a fost deblocată în cursul zilei de astăzi. CE Oltenia a semnat un act adiţional cu Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare prin care se angajează să furnizeze lunar o cantitate de 240.000 tone de cărbune.
 
Caloriferele celor 27 000 de apartamente din Drobeta Turnu Severin racordate la sistemul centralizat de încălzire ar putea rămâne reci în iarna 2013 -2014 în condiţiile în care la momentul actual Romag Termo nu are stocuri de cărbune pentru asigurarea agentului termic. Furnizarea cărbunelui către RAAN a început marţi, dar cantităţile sunt foarte mici, pentru agentul termic fiind nevoie de 250 000 de tone de cărbune.
 
Guvernul a stabilit intrarea în insolvenţă a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta-Turnu Severin (RAAN), păstrând însă dreptul Regiei de a-şi conduce activitatea, de a administra şi a dispune de bunurile din proprietatea sa.
 
La Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN) de la Drobeta Turnu Severin s-a creat un prejudiciu de peste 800 de milioane de lei, de care se face responsabilă fosta conducere, a afirmat marţi, la Mioveni, ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă.
 
Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niţă, cunoaşte situaţia executărilor silite de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare şi spune că acestea ar putea pune în pericol desfăşurarea activităţii regiei.
 
Birourile de executori judecătoreşti din Drobeta Turnu-Severin lucrează la foc continuu fiindcă zeci de firme din Mehedinţi, dar şi din alte judeţe din ţară apelează la serviciile lor pentru a recupera datoriile de la Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: