O afacere la care România este lider mondial: videochatul

O afacere la care România
este lider mondial: videochatul

Videochatul a devenit o afacere înfloritoare în România, ţara noastră fiind în prezent lider mondial, după ce în ultimul an această industrie şi-a triplat câştigurile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Valoarea afacerilor din videochat a ajuns la 100 de milioane de euro, arată datele oficiale publicate luni de către jucătorii din domeniu, potrivit Agerpres.

„Ultimii trei ani au reprezentat un boom pe piaţa afacerii de videochat din România. Într-un singur an, cifrele de afaceri, dar şi profitul marilor jucători de pe piaţă s-au triplat faţă de anul precedent. De altfel, ţara noastră este lider mondial în domeniu şi, în acelaşi timp, un important contributor la bugetul de stat, în condiţiile în care estimările ne arată că vorbim de o afacere de 100 de milioane de euro, anual. La nivel mondial se estimează că veniturile aduse de această afacere se ridică la două miliarde de euro anual”, potrivit estimărilor citate într-un comunicat remis Agerpres. 

Circa 3.000 de studiouri de videochat funcţionează, la ora actuală, în ţara noastră, peste 100.000 de modele fiind angajate. Jucătorii de pe piaţă susţin că, în prezent, „au crescut pretenţiile platformelor, ale utilizatorilor, dar şi ale modelelor”. „Acestea din urmă caută sedii care să le ofere condiţii la cele mai înalte standarde, consiliere profesională, styling profesional şi confidenţialitate absolută. Iar toate acestea au dus la schimbări importante în poziţionarea jucătorilor de top”, se arată într-un comunicat de presă al unei agenţii de profil. 

Peste 150 de milioane de oameni apelează, potrivit statisticilor, la serviciile de videochat. Cei mai mulţi dintre ei sunt stabiliţi în America de Nord. 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările