Nu toate restaurantele se vor deschide în septembrie. Care sunt criteriile după care se face selecţia

Nu toate restaurantele se vor deschide în septembrie. Care sunt criteriile după care se face selecţia

Nu toate restaurantele se vor deschide în septembrie, o decizie în acest sens urmând să fie luată miercuri, 26 august, în funcţie de îndeplinirea anumitor criterii.

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că există o propunere ca restaurantelesă nu fie deschise peste tot şi anume în zonele unde există un anumit număr de cazuri de COVID-19.
 
„Vom avea discuţie despre reluarea activităţii în anumite spaţii închise, în teatre, cinematografe. De asemenea, reluarea activităţii restaurante în spaţii închise. Nu pot să vă spun care va fi decizia finală. Există o propunere să nu se deschidă peste tot, să nu se deschidă unde este un anumit nivel de cazuri pe o perioadă de 14 zile.
 
Mâine vom avea o întâlnire la ora 15.00 şi cu reprezentaţii industriei ospitalităţii care a fost solicitată de cele patru organizaţii din domeniu. Vom ţine cont de punctul lor de vedere, astfel încât să poată fi reluarea activităţii culturale şi a activităţii în spaţii închise de tip restaurant”, a completat Orban.
 
Şeful Executivului a precizat luni că cel mai probabil de la 1 septembrie ar putea fi deschise restaurantele, dar în anumite condiţii.
 
În şedinţa Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) de miercuri va fi completată hotărârea de Guvern pentru starea de alertă prin care să fie introduse mai multe reguli pentru campania electorală şi în care va fi aprobat ordinul comun al Ministerului Sănătăţii, MAI, AEP care stabileşte măsuri de protecţie în ziua votului.
 
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările