Nokia pregăteşte transferul către Microsoft şi în România: a vândut subsidiara din ţara noastră către altă entitate din grup cu 18 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nokia Corporation, asociatul unic al Nokia România, a vândut toate părţile sociale către Nokia Finland Oy pentru 18,84 milioane de euro, operaţiunea fiind parte a procesului de pregătire a diviziei de telefoane a grupului finalandez, care va ajunge la Microsoft.

„Această schimbare face parte din pregătirea diviziei noastre de business D&S (Devices & Services) pentru tranziţia către Microsoft. Ne vom continua activitatea în România“, au declarat reprezentanţii grupului Nokia, citaţi de Mediafax.

În luna noiembrie 2013, acţionarii Nokia au aprobat vânzarea diviziei de telefoane mobile către Microsoft pentru 5,44 miliarde de euro.

Acordul de vânzare cu Microsoft a fost semnat în luna septembrie. Odinioară cel mai mare producător de smartphone-uri, cu o cotă de piaţă de peste 50%, Nokia a ajuns la aproximativ 3% din piaţă şi a ieşit din topul primilor cinci producători mondiali de terminale mobile.

La nivelul anului 2012, Nokia România a consemnat afaceri de 26,5 milioane de lei, de la 4,1 miliarde de lei în 2011.

Reducerea drastică a cifrei de afaceri a fost determinată de oprirea producţiei de telefoane mobile la Cluj în 2011 în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor.

Grupul finlandez a început producţia la Jucu, Cluj, în februarie 2008, investiţia în fabrică ridicându-se la 60 milioane euro.

Mai puteţi citi

FOTO Telefonul Nokia cu Android foloseşte sistemul Google, dar preferă „straiele“ Windows

Primele zvonuri despre Normandy, smartphone-ul Nokia cu Android, au apărut în luna noiembrie. De atunci au apărut  numeroase detalii şi imagini şi acum avem ocazia să ne facem o idee mai bună despre interfaţa telefonului.

Primele noutăţi din Windows Phone 8.1: butoanele vor fi virtuale ca la Android

Microsoft are în lucru următoarea versiune de Windows Phone şi una dintre noutăţi este la navigare. Nu vor mai fi butoane capacitive, ca în prezent, ci vor fi integrate în sistemul de operare, cum a făcut Google în Android.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite