Niciun investitor nu a depus ofertă pentru Oltchim până la expirarea termenului-limită. Creditorii decid mâine când va fi reluată procedura

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Combinatul din Râmnicu Vâlcea este în insolvenţă din luna ianuarie 2013
Combinatul din Râmnicu Vâlcea este în insolvenţă din luna ianuarie 2013

Niciun investitor nu a depus ofertă de cumpărare a acţiunilor deţinute de Oltchim SA la Oltchim SPV până la data limită, consorţiul de administratori judiciari urmând să convoace adunarea creditorilor şi să supună aprobării repetarea procedurii cu un nou termen.

Termenul limită de depunere a ofertelor a expirat vineri, la ora 11:00.

Un număr de patru potenţiali investitori a achiziţionat caietul de prezentare care detaliază procedura şi etapele vânzării fluxului de producţie al Oltchim.

„După expirarea termenului limită, a fost depusă o ofertă din partea unui potenţial investitor. Urmărind prevederiie caietului de prezentare, oferta depusă peste termen nu a fost luată în considerare şi urmează să fie returnată“, se arată într-un comunicat transmis Bursei de Valori de consorţiul de administratori judiciari ai Oltchim.

Anterior, şi-au manifestat interesul pentru preluarea combinatului consorţiul chinez Baota Petrochemical-Junlun Petroleum, SIF Transilvania, compania Chimcomplex Borzeşti – controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza şi Petchem – divizia petrochimică a grupului maghiar MOL.

În luna decembrie a anului trecut, Ministerul Economiei, acţionarul majoritar al Oltchim, a înfiinţat o nouă firmă, denumită Oltchim SPV, care a preluat activele combinatului chimic. Activele Oltchim SPV sunt evaluate la 305,24 milioane de euro, valoare care nu reprezintă limita maximă de preţ.

„O parte dintre investitori, interesaţi de funcţionarea în sistem integrat a combinatului Oltchim cu rafinăria Arpechim, au solicitat un nou termen de 30 de zile, motivat de orizontul de timp în care estimează că vor finaliza negocierile care le garantează preluarea rafinariei odată cu Oltchim SPV“, se spune în comunicat.

Consorţiul chinez doreşte preluarea în sistem integrat.

Consorţiul de administratori judiciari va convoca adunarea creditorilor şi va propune repetarea procedurii cu un nou termen limită de depunere a ofertelor angajate.

Mai puteţi citi:

Investitorii chinezi, discuţii despre Oltchim cu autorităţile Argeş şi Vâlcea

Investitorii chinezi interesaţi să cumpere combinatul Oltchim s-au întâlnit luni cu autorităţile judeţene din Argeş şi Vâlcea. În cele 10 zile petrecute în România, reprezentanţii companiilor Baota Petrochemical Group-Junlun Petroleum au purtat discuţii inclusiv pentru achiziţionarea rafinăriei de la Piteşti deţinută de OMW.

Rafinăria Arpechim va fi preluată de stat şi vândută la pachet cu Oltchim

Statul va prelua rafinăria Arpechim Piteşti de la Petrom, iar aceasta va fi privatizată la pachet cu combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, o comisie interministerială urmând să fie formată în cel mai scurt timp pentru a negocia cu grupul austriac OMV condiţiile tranzacţiei şi pentru a prezenta un proiect de act normativ.

Mai puţini directori la Oltchim. Din aprilie, combinatul din Râmnicu Vâlcea ar putea rămâne fără 12 directori

Deşi se află în insolvenţă de mai bine de un an, combinatul chimic din Râmnicu Vâlcea are o organigramă destul de stufoasă. Oltchim este condus în acest moment de 21 de directori.

Problemele de la Oltchim au dus la concedierea a 2000 de vâlceni într-un singur an

Intrarea în insolvenţă a combinatului Oltchim a însemnat disponibilizarea a 2000 de vâlceni care îşi desfăşurau activitatea pe platforma chimică din Râmnicu Vâlcea.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite