Nextebank vrea din nou să cumpere Banca Carpatica

Nextebank vrea din nou să cumpere Banca Carpatica

Nextebank voia să cumpere la pachet Piraeus Bank şi Carpatica

Nextebank a transmis Băncii Comerciale Carpatica (BCC), în ultima zi a anului trecut, o ofertă neangajantă pentru a subscrie în cadrul ofertei de majorare a capitalului, însă vrea să verifice amănunţit situaţia băncii şi să beneficieze de exclusivitate până la 26 ianuarie, condiţiile fiind acceptate.

Astfel, după ce directoratul BCC a transmis către Nextebank o invitaţie de a subscrie acţiunile băncii rămase nesubscrise ca urmare a exercitării dreptului de preferinţă, Nextebank a trimis o ofertă neangajantă şi condiţionată, pe 31 decembrie, care a fost acceptată de Directoratul Carpatica luni, 4 ianuarie, se arată într-un raport al BCC remis Bursei de Valori Bucureşti.
 
Nextebank vrea să realizeze o analiză asupra Băncii Carpatica, prin care să evalueze situaţia acesteia sub toate aspectele, beneficiile şi riscurile asociate, pentru perioada cuprinsă între 31 mai 2014 şi finele anului, procedurile urmând să fie încheiate până la 22 ianuarie, în condiţiile în care informaţiile solicitate sunt puse la dispoziţie în timp util.
 

Exclusivitate până pe 26 ianuarie

 
Totodată, banca vrea să beneficieze de exclusivitate până pe 26 ianuarie, respectiv ca banca din Sibiu să nu mai caute alţi investitori până la acea dată.
 
În cazul în care alţi investitori ar fi interesaţi să subscrie acţiuni şi contactează Directoratul Carpatica, aceştia vor avea posibilitatea să realizeze proceduri de due diligence şi/sau să formuleze o ofertă fermă şi angajantă de a subscrie acţiuni noi, însă Nextebank va avea un drept de prim refuz. 
 
Dacă Nextebank nu exercită dreptul de prim refuz, acţiunile noi vor putea fi plasate către investitorul interesat care a contactat directoratul BCC.
 

Fondul de investiţii JC Flowers vrea şi Piraeus Bank

 
Oferta Nextebank vine după ce fondul american de investiţii JC Flowers s-a retras din procesul de achiziţie a băncii controlate de omul de afaceri Ilie Carabulea, întrucât nu a reuşit să ajungă la o înţelegere cu Piraeus Bank pentru preluarea subsidiarei locale, fondul fiind interesat de cumpărarea celor două bănci împreună.
 
JC Flowers a anunţat pe 29 decembrie conducerea Băncii Comerciale Carpatica că se retrage din procesul de negociere, după ce ultimele discuţii de la Atena au eşuat în privinţa tranzacţiei pentru Piraeus Bank.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările