Nestle închide singura fabrică din România, pe care o are la Timişoara. O mută în Ungaria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nestle - fabrica timisoara FOTO Wall-street.ro

Gigantul elveţian Nestle, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală a bunurilor de larg consum, va închide singura fabrica pe care o deţine în România, la Timişoara, unde produce napolitanele Joe (brand românesc), conform ZF.

UPDATE 14.32 Inspectorii de Muncă s-au autosesizat după apariţia unor informaţii în presă privind o eventuală concediere colectivă şi fac verificări la Nestle. 


„Am iniţiat procesul de închidere a fabricii, dar negociem cu sindicatele acum”, au declarat pentru ZF oficialii Nestle.

Brandurile produse la Timişoara nu vor dispărea de pe piaţă, producţia urmând să fie mutată integral în Ungaria.

„Închiderea unităţii de producţie din Timişoara este o decizie extrem de dificilă, luată după analize amănunţite şi după implementarea tuturor alternativelor. Pe plan local, Nestlé  îşi desfăşoară activitatea pe o piaţă care trece printr-o perioadă de schimbări rapide, caracterizată de noi tipare de consum şi deficit de muncă, într-un mediu competitiv. Analizăm toate opţiunile pentru a oferi sprijinul necesar colegilor noştri. Prioritatea noastră constă în atenuarea acestei schimbări în raport cu angajaţii noştri”, a declarat pentru Profit.ro Leszek Wacirz, Country Manager Nestlé România. 

Fabrica, unde lucrează 388 de oameni, urmează să se închidă până la finalul lunii mai 2019. Cele 30 de persoane angajate la Nestlé Regional Cost Competence Centre din Timişoara – centrul de servicii financiare al Nestle –  nu sunt afectate de această decizie şi îşi vor continua activitatea într-o nouă locaţie în centrul oraşului. Compania îşi va continua activitatea şi din sediul central din Bucureşti, precum şi cu echipa de vânzări.

Producătorul elveţian de produse alimentare Nestle a intrat pe piaţa din România în 1995. Grupul elveţian are în total în Romania circa 900 de salariaţi, din care circa 400 la fabrica din Timişoara.

Nestle este recunoscut în România pentru napolitanele Joe pe care le fabrică în Timişoara.

Nestle comercializează pe piaţa din România produse pentru copii, cereale şi batoane, produse culinare, cafea şi băuturi, napolitane şi ciocolată, hrană pentru animale şi îngheţată.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite