Naspers a vândut platforma românească Compari.ro unei firme din Cehia

Naspers a vândut platforma românească Compari.ro unei firme din Cehia

Prin achiziţionarea site-ului român Compari.ro, a celui maghiar Arukereso.hu şi a celui bulgar Pazaruvaj.com, grupul Rockaway devine lider pe aceste trei pieţe

Grupul ceh Rockaway, cu sprijinul financiar oferit de alt grup ceh, PPF Group, a cumpărat site-urile Compari.ro din România, Arukereso.hu din Ungaria şi Pazaruvaj.com din Bulgaria de la grupul media sud-african Naspers, se arată într-un comunicat transmis marţi de companie.

Ştiri pe aceeaşi temă

Grupul Rockaway, cu sediul în Praga, este deţinut de oamenii de afaceri cehi Daniel Kretinsky şi Patrik Tkac, cu afaceri mai ales în energie, în condiţiile în care deţin 37% din Energeticky a prumyslovy holding (EPH), una dintre cele mai importante companii din domeniu. 
 
,,Această tranzacţie este importantă din mai multe puncte de vedere, întrucât prin achiziţionarea site-urilor Compari.ro, Arukereso.hu şi Pazaruvaj.com am făcut demersuri pentru atingerea poziţiei de lider de piaţă. Grupul Rockaway deţine comparatoare pe pieţe în plină expansiune, astfel încât şi pe viitor schimburile de experienţe şi sharingul de informaţii vor facilita atât creşterea cât şi experienţa pozitivă a utilizatorilor“, a declarat directorul general al Grupului Rockaway, Jakub Havrlant.
 
Site-ul de comparare Heureka, de asemenea detinut de Grupul Rockaway, este lider pe piaţa cehă şi slovacă.
 
Prin achiziţionarea site-ului român Compari.ro, a celui maghiar Arukereso.hu şi a celui bulgar Pazaruvaj.com, grupul Rockaway devine lider pe aceste trei pieţe. 
Compari.ro, comparatorul lider de piaţa din România, este şi un ghid online de shopping, ce vine în ajutorul userilor încă din 2005. În prezent, vizitatorii site-ului pot conspecta ofertele a aproape 1.000 de magazine online şi pot căuta printre peste 4,5 milione de produse.
 
Naspers mai are afaceri importante în România, între care se numără cel mai mare retailer online, eMAG, şi platforma de anunţuri online Olx.ro.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: