Ministrul Energiei a trimis Parchetului raportul Corpului de Control privind o serie de contracte ale RAAN

Ministrul Energiei a trimis Parchetului raportul Corpului de Control privind o serie de contracte ale RAAN

RAAN a intrat în insolvenţă în 2013, având datorii de 680 de milioane de lei FOTO Adevărul

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a trimis Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) rapoartele primite de la Corpul de Control în urma verificărilor efectuate la RAAN în legătură cu o serie de contracte.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Rapoartele întocmite de Corpul de control al ministrului delegat pentru Energie vizează contractarea, derularea şi facturarea lucrărilor de investiţii la instalaţia de evacuare în şlam dens a sucursalei Romag Termo a RAAN şi, respectiv, derularea unor contracte de furnizare şi procesare a cărbunelui energetic, precum şi vânzarea-cumpărarea energiei electrice în cadrul regiei“, potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Energie.
 
Nicolescu a trimis în luna aprilie Corpul de Control să facă investigaţii suplimentare la Regia Autonomă de Activităţi Nucleare (RAAN) şi l-a demis pe administratorul special al regiei.
 
RAAN produce apă grea pentru Centrala Nuclearelectrica din Cernavodă şi energie termică şi electrică pentru uzul propriu şi pentru consumatorii din oraşul Drobeta Turnu-Severin. Regia a intrat în insolvenţă în 2013, având datorii de 680 de milioane de lei. În perioada insolvenţei, compania a mai acumulat datorii de 70 de milioane de lei.

Mai puteţi citi:
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările