Microhidrocentrale la promoţie. Hidroelectrica scoate la licitaţie 31 de microhidrocentrale cu o reducere de preţ de 20%

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Microhidrocentralele au o capacitate instalată de până la 10 MW şi primesc certificate verzi prin scheme de sprijin a energiei regenerabile
Microhidrocentralele au o capacitate instalată de până la 10 MW şi primesc certificate verzi prin scheme de sprijin a energiei regenerabile

Compania de stat Hidroelectrica, cel mai mare şi mai profitabil producător de energie din România, scoate la licitaţie cu strigare un număr de 31 de microhidrocentrale, cu o putere totală instalată de 25,7 MW şi care ar putea produce cumulat 77,79 GWh de energie anual.

Licitaţiile vor avea loc în perioada 23-26 noiembrie. „Dacă la licitaţiile organizate anterior cele 31 de microhidrocentrale erau oferite spre vânzare la suma de 83,2 milioane de lei, la licitaţiile organizate în noiembrie, valoarea lor a scăzut la aproximativ 70 de milioane de lei, deci cu o reducere de 13 milioane lei, fiind aplicat un discount de până la 20%“, se arată într-un comunicat al companiei.

Până în prezent au fost vândute un număr de 28 de microhidrocentrale, la un pret de 79.649.535 lei, aproximativ 18 milioane euro.

Activele supuse vânzării sunt structurate în 22 pachete şi sunt situate în 13 judeţe, după cum urmează: Suceava - CHEMP Neagra Şarului 1, CHEMP Neagra Şarului 2, CHEMP Şaru Dornei 1, CHEMP Şaru Dornei 2, CHEMP Fălticeni, CHEMP Lucaciu, Braşov - CHEMP Târlung 1, CHEMP Târlung 2, CHEMP Târlung 3, CHEMP Târlung 4, CHEMP Hălchiu Moară, Hunedoara - CHEMP Valea Cracului 1, CHEMP Valea Cracului 2, CHEMP Valea Cracului 3, CHEMP Zeicani, Neamţ - CHEMP Neagra, CHEMP Cracău 1, Sibiu - CHEMP Tălmaciu, CHEMP Răşinari, Vâlcea - CHEMP Boia 2, CHEMP Boia 3, CHEMP Horezu 2, CHEMP Boia 1, Maramureş - CHEMP Chiuzbaia, Arad - CHEMP Sebiş, Argeş - CHEMP Frasin, Buzău - CHEMP Mânzăleşti, CHEMP Lopătari, Timiş - CHEMP Surduc, Vrancea - CHEMP Greşu, Bacău - CHEMP Caraliţa.

Dosarele de prezentare aferente fiecarui pachet pot fi procurate de luni până vineri, până la data de 13 noiembrie 2015, între orele 9.00 şi 15.00 de la sediul Hidroelectrica.

În vederea participării la licitaţie, ofertanţii trebuie să depună documentele de participare la sediul Hidroelectrica, în plicuri sigilate, până la data-limită de 13 noiembrie 2015, ora 15.00. Deschiderea plicurilor urmează să aibă loc în perioada 16-19 noiembrie 2015. 

Microhidrocentralele sunt capacităţi de producţie din surse regenerabile cu o putere instalată de până la 10 MW. Acestea sunt beneficiare ale schemei de sprijin prin certificate verzi.

Hidroelectrica a înregistrat în primul semestru un profit record de 725 milioane lei, cu 42% mai mare decât cel raportat în perioada similară a anului trecut. Cifra de afaceri aferentă primului semestru a crescut cu aproape 300 milioane lei comparativ cu primele 6 luni ale anului 2014 şi a ajuns la 1,85 miliarde lei.

Compania, cel mai ieftin producător de energie din România, se află pentru a doua oară în insolvenţă, începând cu februarie 2014. Prima procedură de reorganizare a avut loc în perioada iunie 2012-iunie 2013.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite