Mechel Târgovişte a repornit activitatea unei secţii

Mechel Târgovişte a repornit activitatea unei secţii

Peste 350 din cei aproximativ 2.000 de salariaţi ai Mechel Târgovişte vor fi disponibilizaţi FOTO Adevărul

Mechel Târgovişte a repornit activitatea la secţia Pregătire materiale, iar până la sfârşitul acestei luni vor fi redeschise Oţelăria Electrică OE2 şi Laminorul de profile mici, a anunţat preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Potrivit reprezentantilor Consiliului Judeţean Dâmboviţa, reluarea activităţii la Mechel Târgovişte "certifică demersul asumat de către noii investitori, în sensul elaborării unui plan managerial de redresare a societăţii, sub sigla Combinatului de Oţeluri Speciale".
 
"Este confirmarea intenţiilor exprimate săptămâna trecută de către reprezentanţii investitorilor în dialogul pe care l-au avut la sediul societăţii cu mine şi cu prefectul Victor Sanda. Salutăm decizia comunicată de către directorul general al Mechel East Europe Metalurgical Division SRL, Oleg Shvedakov, de a reporni activitatea secţiilor de producţie ale combinatelor Mechel Târgovişte SA şi Ductil Steel SA Buzău în luna martie 2013. La Combinatul de Oţeluri de la Târgovişte a fost repornita activitatea la secţia Pregătire materiale, din 15 martie se va redeschide Oţelăria Electrică OE2, iar din 23 martie va fi redeschis Laminorul de Profile Mici", a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu.
 
Prefectul de Dâmboviţa, Victor Sanda, anunţa, la începutul acestei săptămâni, că Mechel Târgovişte va reveni la denumirea de Combinatului de Oţeluri Speciale şi că activitatea va fi reluată cu 75% din personal, în timp ce peste 350 din cei aproximativ 2.000 de salariaţi ai unităţii vor fi disponibilizaţi.
 
Din luna decembrie a anului trecut, angajaţii combinatului sunt în şomaj tehnic, primind 75% din salariul de bază.
 
La sfârşitul lunii februarie, Mechel a vândut toate activele deţinute în România, pentru aproximativ 70 de dolari, 230 de lei, companiei româneşti Nikarom SRL, care a achiziţionat combinatele Mechel Câmpia Turzii, Târgovişte, Ductil Steel Oţelu Roşu, Ductil Steel Buzău, Laminorul Brăila şi Mechel Reparaţii Târgovişte.
 
Combinatul de Oţeluri Speciale Târgovişte a avut în 1990 peste 10.000 de salariaţi, iar în anul 2000 mai erau 5.700 de angajati, în prezent fiind aproximativ 2.000 de angajaţi.
 
Combinatul a fost preluat în 2002 de firma elveţiană Conares Trading, care a devenit ulterior operatorul grupului metalurgic rus Mechel.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările