„Mall-urile” lui Ceauşescu. Ce s-a ales de marile magazine ale Bucureştiului după ofensiva comerţului modern

„Mall-urile” lui Ceauşescu. Ce s-a ales de marile magazine ale Bucureştiului după ofensiva comerţului modern

Magazinul Victoria a fost construit în 1928 după planurile arhitectului Herman Clejan FOTO Captură Google Maps

Victoria, Unirea, Bucur Obor, Bucureşti, Cocor şi chiar Junior sunt doar câteva din magazinele de referinţă ale Bucureştiului comunist. 25 de ani de retail modern le-au pus însă în umbra mall-urilor care au remodelat ideea prăfuită de comerţ, scrie Adevărul Financiar.

Cu sau fără prea multă istorie în spate, magazinele care erau luate la pas de majoritatea bucureştenilor, şi nu numai, se zbat după 25 de ani de democraţie pentru a-şi păstra identitatea. Asta dacă nu au falimentat sau au fost transformate în alte instituţii.

Cu mici excepţii, toate aceste magazine gravitează în jurul kilometrului zero al Capitalei. Ceea ce înseamnă înainte de toate că sunt active imobiliare foarte valoroase. Mai mult, cele gestionate cum trebuie au reuşit să atragă printre chiriaşi firme de prestigiu.

În unele cazuri, spaţiile de închiriere sunt suficient de generoase încât să rivalizeze cu noile mall-uri. Pentru multe, însă, marile probleme rămân vechimea clădirii şi lipsa locurilor de parcare, dar şi utilităţile învechite şi absenţa unor spaţii generoase de tip food court de care beneficiază mall-urile moderne.

Citiţi mai multe pe Adevărul Financiar

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările