Mai există modele de urmat în România?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
LEADERS Academy
LEADERS Academy

În anul 2000, când Fundaţia LEADERS a luat naştere din pasiune, ne-am propus să devenim un instrument care sculptează armonios cariera de conducător a unor talente din România. În ultimii 13 ani, am reuşit să dăm României idei şi oameni valoroşi şi căutăm în continuare, să transformăm ţara spre mai bine, dezvoltând lideri responsabili, care se implică şi acţionează.

Anul 2007 a reprezentat un moment de cotitură pentru Fundaţie şi un punct important de plecare în crearea organizaţiei actuale. Până în acel moment, structura programelor dezvoltate de noi comunica mai degrabă unidirecţional cu audienţa. La 7 ani de la înfiinţarea Fundaţiei, însă, ne-am trezit adresându-ne o întrebare: Pentru ce şi încotro? Am ajuns în scurtă vreme la concluzia că România, deşi blamată şi hulită de mulţi dintre noi, este totuşi leagănul unor modele pe care orice tânăr antreprenor sau manager român ar trebui să aibă ocazia să le cunoască.

Un erou naţional, dr. Dan Enescu, medicul ce a salvat copiii supravieţuitori incendiului de la Giuleşti, premiat de instituţii din România şi un om cu suflet mare, inspiră prin perseverenţa de a transmite oamenilor din jurul său: colegi, actuali sau viitori părinţi, opinie publică, grija pentru copii. “Am avut întotdeauna sentimentul că pot să-i ocrotesc pe cei dragi. Ştiam că pot să fac tot ce făceau cei "mari" numai că eu nu aveam dimensiunile care să îmi permită să fiu băgat în seamă.”, spune dr. Enescu despre momentul în care şi-a dat seama că menirea sa este de a ocroti.

Pentru noi, Fundaţia LEADERS, a avea grijă de echipa ta şi direcţia în care se îndreaptă activitatea pe care o desfăşori este poate cea mai mare calitate a unui lider adevărat.

Pasionat de IT din vremurile liceului, acum singurul străin al board-ului executiv al unei mari companii internaţionale de outsourcing IT, Bogdan Putinică inspiră şi conduce zilnic echipe ample, din pieţe uriaşe ale mapamondului – America, Asia, Europa de Vest. Povestea sa de leadership este impresionantă prin prisma calităţilor lui, înglobate în aceleaşi 24 de ore ale zilei: top manager, antreprenor, consultant de business, cu veleităţi specifice în outsourcing internaţional.

“Vânt bun din toate direcţiile” este ceea ce îşi doreşte Sorin Drugan, instructor de navigatori. Îndrăgostit de apă, navigatorul român care a traversat singur Atlanticul şi fondatorul Şcolii Set Sail şi, care îşi propune să înveţe cursanţii cum să se descurce în situaţii dificile, ne-a captivat atenţia de la prima întâlnire. I-am admirat spiritul de conducător din secunda în care am descoperit că fie furtună, fie cer senin, echipajul de pe punte îl urmează orbeşte. 

Aliz Kosza, Business Strategist şi Mentor, gestionează oameni şi echipe cu sentimentul că leadership-ul este o artă. Punând suflet mereu şi emoţii, din când în când, în activitatea profesională, Alisz inspiră interacţiunea între oameni. A condus business-uri de zeci de milioane de euro şi întotdeauna a considerat că un lider bun se află mereu în slujba echipei, pentru că doar sinergiile pozitive creează ideile mari.

Leadership pe şi pentru armonie. Cristian Lupeş, numit de specialişti unul dintre cei mai buni dirijori ai ţării, trage după el, prin mişcări ample ale corpului, sunete de orchestră perfect armonizată. Cât de mult contează ca instrumentiştii să aibă încredere totală în conducătorul lor şi cât de atent trebuie să fie liderul orchestrei la fiecare detaliu de sincronizare a echipei reprezintă unul dintre subiectele preferate de discuţie ale lui Cristian.

În luna mai, între 12 şi 18 mai, Fundaţia LEADERS organizează LEADERS Academy 5, program de leadership neconvenţional, în care participanţii vor avea ocazia să interacţioneze cu liderii pe care îi amintim printre modelele demne de urmat în România. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite