Licitaţia pentru frecvenţele de comunicaţii mobile continuă şi marţi. Cererea a depăşit oferta ANCOM

Licitaţia pentru frecvenţele de comunicaţii mobile continuă şi marţi. Cererea a depăşit oferta ANCOM

Licitaţia va acorda dreptul de a folosi frecvenţele pentru conexiuni de tip 4G FOTO Mediafax AFP

Licitaţia pentru frecvenţele de telecomunicaţii mobile pornită astăzi de Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) va continua şi mâine, deoarece cererea depăşeşte oferta.

Ştiri pe aceeaşi temă

"După încheierea primei zile a licitaţiei de spectru, este necesară continuarea organizării de runde primare. În prima zi a licitaţiei de spectru organizată pentru alocarea frecvenţelor în benzile de 800, 900, 1800 şi 2600 MHz s-au desfăşurat două runde primare. Având în vedere că cererea depăşeşte oferta în cel puţin una dintre categorii, ANCOM va organiza mâine o nouă serie de runde primare", au anunţat reprezentanţii ANCOM. .

Rundele primare se vor încheia după o rundă în care cererea de blocuri nu mai depăşeşte numărul de blocuri de frecvenţe disponibile, pentru toate categoriile de blocuri.

După rundele primare, licitaţia poate continua prin organizarea unor runde suplimentare dacă în urma rundelor primare rămân blocuri de frecvenţe nealocate şi se va încheia cu runda de alocare în care operatorii pot licita pentru locul dorit în bandă, informează zf.ro
 
Operatorii care participă la licitaţie sunt Cosmote, Orange, RCS & RDS, Vodafone şi 2K Telecom.
 
ANCOM nu a oferit detalii despre ofertele depuse de companii şi rezultatele înregistrate după prima zi de licitaţie. De altfel, toate aceste detalii vor fi publice doar la finalul licitaţiei, luna viitoare.
 
ANCOM scoate la licitaţie drepturile de utilizare a frecvenţelor în benzile de 800, 900, 1800 şi 2600 MHz pentru furnizarea de servicii de comunicaţii mobile - voce şi date - pe o perioadă de 15 ani.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările