La prânz cu un manager „născut“ pe şantier, dezvoltatorul proiectului Cosmopolis: Am început să lucrez de la 14-15 ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ahmet Buyukhanli, seful companiei Opus Land, dezvoltatorul proiectului rezidential Cosmopolis din nordul Capitalei, si-a petrecut anii copilariei pe santiere si marturiseste ca atunci nu isi dorea sa fie pompier sau vedeta rock ci, ca mezin al casei, visa sa fie ca tatal si fratii lui, care erau deja implicati in businessul familiei.

Wall-street.ro l-a intalnit la pranz in restaurantul Diplomat pe Ahmet Buyukhanli, unul dintre putinii investitori care nu s-au oprit din construit in anii crizei, chiar daca ritmul a fost mult redus, si care anul trecut a demonstrat ca proiectele aflate in afara orasului nu sunt nevandabile, transformand Cosmopolis intr-unul dintre cele mai bine vandute proiecte rezidentiale in Bucuresti si zonele limitrofe. In Diplomat, Ahmet Buyukhanli incearca sa vina des, spune ca ii place restaurantul, in special terasa.

Ahmet Buyukhanli spune, cu zambetul pe buze, ca practic s-a nascut in domeniul imobiliar. “Cand eram copil, mergeam cu tata si fratii pe santier. Nu am simtit ca am inceput la un moment dat activitatea in domeniul imobiliar. Practic, m-am nascut in domeniu", spune Buyukhanli, care a avut primul job la 14-15 ani, cand vara si in weekend-uri lucra pentru un alt business al familiei din domeniul retailului de textile. In real-estate a debutat oficial dupa ce a absolvit universitatea, in 1993.

Desi reprezenta doar un job de vara, acea perioada reprezinta primele contacte reale cu businessul familiei si, tot atunci, a inceput procesul de invatare. “Primul lucru pe care l-am invatat este disciplina muncii”, povesteste Buyukhanli.

Puterea de adaptare - caracteristica definitorie ca manager pentru Ahmet Buyukhunli

Primul proiect in care s-a implicat a fost constructia unui hotel in Antalya. Il asista pe fratele sau, iar apoi pe masura ce a capatat experienta, a inceput sa coordoneze proiecte de unul singur.

“Caracteristica definitorie pentru mine, ca manager, este puterea de adaptare. Ma adaptez foarte usor, iar in opinia mea, asta reprezinta un element cheie in management si o oportunitate uriasa pentru ca mediul de business este in permanenta schimbare. Faptul ca lucrez intr-un business de familie imi traseaza o traiectorie si in aceasta linie ma pot adapta schimbarilor”, a spus Buyukhanli.

Povestea afacerilor familiei incepe cu bunicul lui Ahmet Buyukhunli. “Bunicul avea o fabrica mica de caramizi, un business foarte mic, fiind o familie mare, tata si cei 8 fratii si surori au inceput sa lucreze la acest business. In dezvoltare imobiliara am intrat in 1956 cand un prieten al tatalui meu l-a impins in aceasta directie”, povesteste managerul Cosmopolis.

Decizia companiei de a intra pe piata din Romania a fost urmarea unui imbold dat businessului de familie de Goldman Sachs si Credit Suisse, cu care compania planuia sa incheie un parteneriat. “Doream sa facem un REIT (Real Estate Investment Trust) si Goldman si Credit Suisse doreau sa intre ca parteneri si ne-au sugerat sa avem o acoperire regionala. Cand ne-am uitat la vecini, am gasit ca Romania este cea mai atractiva si promitatoare piata. In acelasi timp, Garanti Bank avea o strategie de crestere pe piata romaneasca si era banca noastra principala din Turcia. Pana la urma am mers cu ei si nu cu un equity partner pentru ca piata era chiar buna pe imprumuturi bancare in acele vremuri”, povesteste Buyukhanli.

Citiţi continuarea articolului pe www,wall-street.ro

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite