Kurier: OMV ar putea renunţa la Petrom, polonezii de la KPN Orlen au intrat pe fir

Kurier: OMV ar putea renunţa la Petrom, polonezii de la KPN Orlen au intrat pe fir

Cotidianul economic austriac Kurier scrie că polonezii de la KPN Orlen ar fi făcut o ofertă pentru cumpărarea participaţiei companiei austriece în compania Petrom-ul românesc, după cum ar fi declarat surse din OMV pentru publicaţie.

Cotidianul austriac Kurier susţine că KPN Orlen ar fi licitat şi pentru achiziţionarea staţiilor de alimentare OMV din Germania, scrie Bloomberg, citat de economedia.ro.
 
În 2004, când statul român şi-a vândut participaţia la Petrom, KPN Orlen a fost una dintre companiile interesate, însă, în cele din urmă, s-a retras din cursă.
 
KPN Orlen a anunţat anul trecut că explorează oportunităţi de extindere pe pieţele din Europa Centrală şi de Est, inclusiv în România. Potrivit unor surse poloneze, gigantul energetic din industria de petrol şi gaze TGNiG, majoritar de stat, ar putea fi, la rândul său, implicată într-o posibilă afacere de preluare a Petrom.
 
Noul şef al OMV, Alfred Stern, va prezenta astăzi Consiliului de Supraveghere rezultatele pentru trimestrul III ale OMV, care vor fi publicate vineri. Totuşi, consiliile de supraveghere trebuie să aştepte şi noua strategie a companiei, de care va depinde viitorul companiei energetice.
 
În industrie se speculează şi o posibilă divizare a OMV, în două divizii care vor funcţiona într-o relativă independenţă: una care să opereze pe sectorul tradiţional de petrol şi gaze, iar alta de petrochimie, în jurul Borealis AG, unul dintre cele mai mari combinate petrochimice din Europa.
 
Strategia viitoare a OMV ar urma să fie disponibilă spre sfârşitul anului şi prezentată pieţei de capital în primul trimestru al anului 2022.
 
Alfred Stern a preluat funcţia de preşedinte al Comitetului Executiv al OMV începând cu data de 1 septembrie 2021, în locul lui Rainer Seele. Stern este, în acelaşi timp, şi directorul general al companiei. Acesta şi-a început acum un mandat de trei ani, cu posibilitate de prelungire încă doi ani, sub rezerva acordului reciproc.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările