Japonezii de la Calsonic Kansei investesc 30 milioane de euro într-o fabrică de componente electronice din Ploieşti

Japonezii de la Calsonic Kansei investesc 30 milioane de euro într-o fabrică
de componente electronice din Ploieşti

Compania niponă Calsonic Kansei îşi extinde businessul din România prin investirea a 30 milioane euro într-o fabrică de componente electronice, la Ploieşti, unde va crea circa 300 de noi locuri de muncă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Decizia finală a fost luată ca urmare a discuţiilor purtate de ministrul Ilan Laufer  cu reprezentanţii Calsonic Kansei, cu ocazia vizitei din luna septembrie în Japonia şi a fost comunicată printr-o scrisoare oficială a directorului de operaţiuni pentru România, Hiroyuki Horii. 

„Salut decizia companiei japoneze, care dovedeşte încrederea în România, dovedeşte ca deciziile şi strategiile pentru extinderea investiţiilor în România au dat roade şi îmi exprim speranţa că şi acest proiect va fi unul de succes, care va aduce plusvaloare atât pe plan local cât şi naţional”,  spus ministrul Laufer.

Acest fapt este un prim rezultat concret al vizitei în Asia din perioada 16 -22 septembrie, în timpul căreia ministrul Ilan Laufer şi Teiji Teramoto, Head of Global Business Mizuho Bank au semnat Memorandumul de Înţelegere între Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat şi Mizuho Bank privind colaborarea pentru stimularea şi susţinerea prin intermediul Mizuho Bank a investiţilor bilaterale şi promovarea extinderii economice a companiilor româneşti şi japoneze. Astfel, Mizuho Bank va aduce noi investiţii japoneze în România, susţinând financiar, în acelaşi timp, o parte dintre acestea.   

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările