Jan Glas, TPA Horwath: Fermierii românii nu pot concura cu investorii străini

Jan Glas, TPA Horwath: Fermierii românii nu pot concura cu investorii străini

Jan Glas, TPA Horwath. FOTO www.wall-street.ro

Există o mare diferenţă între capacităţile investitorului străin în agricultură şi investitorul român, deoarece există o concurenţă incorectă în ceea ce priveşte accesul la finanţare, a declarat Jan Glas, managing partner, TPA Horwath.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Costul produselor bancare nu este punctul cel mai important de discutie in randul fermierilor, ci cat de accesibile sunt si cum gasesti finantare. Eu nu prea am intalnit fermieri care spun ca pot lua credite, dar sunt prea scumpe, ci ca nu li se aproba proiectele si n-au finantare. Aici, se creeaza o mare diferenta intre capacitatile investiroului strain in agricultura si investiroul roman", a declarat Jan Glas.
 
"Investirorii strainii probabil ca sunt la a doua sau a treia generatie de agricultori, au un grup in spate. Noi nu avem asa ceva in Romania. Acestia vin, de regula, cu finantare din strainatate, care este mai ieftina si mai accesibila, pentru ca poate in afara se intelege ca agricultura este o investitie de lunga durata, nu o investitie de termen scurt, ci pentru o generatie urmatoare", a mai spus Ian Glas, managing partner, TPA Horwath.
 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările