Ioan Niculae, cel mai bogat român în topul Forbes. Miliardarul ocupă locul 1.372 la nivel mondial

Ioan Niculae, cel mai bogat român în topul Forbes. Miliardarul ocupă locul 1.372 la nivel mondial

Ioan Niculae deţine o serie de combinate chimice şi este unul dintre cei mai mari fermieri din România

Ioan Niculae este cel mai bogat român şi, cu o avere de 1,2 miliarde de dolari, se plasează pe locul 1.372 la nivel mondial, potrivit ultimei ediţii a topului miliardarilor realizat de revista americană Forbes, citat de Agerpres.ro.

Pe primul loc la nivel mondial este din nou, după o pauză de patru ani, Bill Gates, cu o avere de 76 de miliarde de dolari, în creştere faţă de cele 67 de miliarde de dolari în 2013. Pe poziţia secundă se situează mexican Carlos Slim, liderul din ultimii patru ani, cu o avere de 72 de miliarde de dolari, în scădere cu un miliard comparativ cu 2013. Spaniolul Amancio Ortega, proprietarul grupului Zara, se situează în continuare pe locul trei însă averea sa a crescut cu şapte miliarde până la 64 miliarde de dolari, mai arată sursa citată.
 
Mark Zuckerberg, cea mai mare creştere
 
Cel mai mare câştigător în acest an este fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, locul 21 la nivel mondial, a cărui avere a crescut de la 13,3 miliarde de dolari în 2013 până la 28,5 miliarde de dolari în 2014. La polul opus, cel mai mare pierzător este brazilianul Eike Batista a cărui avere a scăzut de la 10,6 miliarde de dolari în 2013 la mai puţin de 300 de milioane de dolari în 2014.
 
Un umăr record de femei (172) au intrat pe lista Forbes în acest an, în creştere cu 25% comparativ cu 138 de femei în 2013. SUA au cel mai mare număr de miliardari femei, 58, urmate de Germania (16) şi Brazilia (14). Cea mai înstărită femeie de pe listă este Christy Walton (locul 9) cu o avere de 36,7 miliarde de dolari.
 
268 de miliardari noi în clasament
 
Un alt record este faptul că în 2014 un număr de 268 de miliardari au intrat pentru prima dată în clasamentul Forbes, precedentul record datând din 2008 când în topul Forbes au intrat 226 de noi veniţi.
 
În rândul ţărilor, SUA au cel mai mare număr de miliardari 492, urmate de China 152 şi Rusia 111. La nivel regional, Europa are 468 de miliardari, urmată de Asia-Pacific cu 444 de miliardari.
 
Un număr record de 1.645 de miliardari au intrat în cea de a 28-a ediţie a clasamentului miliardarilor realizat de Forbes, în creştere faţă de 1.426 de persoane în 2013. Avuţia netă a crescut până la o medie de 4,7 miliarde de dolari, de la 4,2 miliarde de dolari în 2013. Cumulată averea tuturor miliardarilor din acest an se ridică la 6.400 miliarde de dolari, în creştere faţă de 5.400 miliarde de dolari anul trecut.
 
De asemenea, 2014 este primul an în care pentru a intra în top 20 este nevoie de o avere de 31 de miliarde de dolari, în creştere faţă de 23 de miliarde de dolari anul trecut.
 
Mai puteţi citi:
 
După cea mai mare listare din istoria României, producătorul de gaze naturale Romgaz propune Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) revizuirea în scădere cu 10% a veniturilor pentru acest an, la 4,43 miliarde lei, şi cu 9,2% a profitului net, la 1,27 miliarde lei, din cauza reducerii cererii şi preţului gazelor comercializate.
 
Judecătoria Sectorului 1 a decis miercuri să îi achite pe toţi cei judecaţi în dosarul „Mită la PSD” în care omul de afaceri Ioan Niculae, preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, dar şi alţi inculpaţi sunt acuzaţi de finanţarea ilegală a campaniei electorale a lui Mircea Geoană din 2009.
 
Nervi, îmbrânceli şi proteste vineri în portul Giurgiu. Un vas de croazieră sub pavilion românesc, cu peste 50 de persoane la bord, întors în ţară după şapte luni petrecute în Germania, a fost în centrul atenţiei vreme de câteva ore. Nemulţumiţi că nu şi-ar fi primit indemnizaţia de străinătate pe luna octombrie, oamenii din echipaj au refuzat să părăsească nava. Surse spun, însă că banii ar trebui primiţi până pe 14 noiembrie.
 
Preşedintele PNL Crin Antonescu s-a întâlnit joi cu Cozmin Guşă. Din acelaşi hotel a fost văzut ieşind şi Ioan Niculae,  cel mai bogat om de afaceri din România, Crin Antonescu a negat însă că s-ar fi întâlnit cu acesta, conform RomâniaTV.
 
InterAgro anunţă că va rezilia contractele de procesare cu combinatele chimice, din cauză că Executivul nu a transpus în legislaţie niciun punct din cele şase convenite anterior, care să corecteze efectele liberalizării preţurilor la gaze.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările