Forbes: Ioan Niculae este în continuare cel mai bogat român, cu o avere de 1,1 miliarde de euro. Urmează Dan Adamescu şi Frank Timiş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ioan Niculae deţine grupul InterAgro, cu afaceri în agricultură, industrie chimică şi îngrăşăminte
Ioan Niculae deţine grupul InterAgro, cu afaceri în agricultură, industrie chimică şi îngrăşăminte

Omul de afaceri Ioan Niculae conduce pentru al treilea an consecutiv topul Forbes 500 miliardari al celor mai bogaţi români, cu o avere cifrată la 1,1 miliarde de euro, acelaşi nivel ca şi anul trecut. El este urmat de către Dan Adamescu, cu 950 de milioane de euro, în vreme ce Frank Timiş ocupă ultima poziţie a podiumului, cu o avere de 850 milioane de euro.

Aceeaşi avere este estimată şi pentru Ion Ţiriac, în vreme ce Veronica Guşă de Drăgan, văduva lui Iosif Constantin Drăgan, ocupă poziţia a cincea, cu o avere de 550 milioane de euro. Top zece este completat de către Gabriel Comănescu (500 de milioane de euro), Gruia Stoica (470 milioane de euro), Ovidiu Tender (400 de milioane de euro), Zoltan Teszari (370 milioane de euro), iar fraţii Dragoş şi Adrian Pavăl, creatorii Dedeman, ocupă locul zece, cu o avere estimată la 360 milioane de euro.

Averile cumulate ale celor 500 de miliardari români prezenţi în acest an în Topul Forbes ajung la 19,9 miliarde de euro, în scădere cu 1,6 miliarde de euro faţă de ediţia de anul trecut. Această este la jumătate faţă de nivelul înregistrat înaintea crizei.

Averea medie este de 39 de milioane de euro, iar averea minimă a celor care au intrat în clasament este 5 milioane de euro. Totodată, din cei 500 miliardari din Topul Forbes România, 47 sunt femei.

Vârsta medie a miliardarilor prezenţi în top este de 52 de ani, cel mai tânăr are 30 de ani, iar cei mai vârstnici, 82 de ani. Numărul angajaţilor în companiile deţinute de ei este 199.177, scăzând pentru prima dată sub 200.000.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite