Investiţie de milioane: Siemens va moderniza anul viitor fabrica de la Sibiu

Investiţie de milioane: Siemens va moderniza anul viitor fabrica de la Sibiu

Siemens România aniversează în acest an 110 de la înfiinţare  FOTO: Guliver/ Getty Images

Siemens România va moderniza, până în vara anului viitor, fabrica Sykatec de la Sibiu, care produce componente electrice şi cabluri speciale, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, directorul general al companiei, George Costache.

Ştiri pe aceeaşi temă

"Avem patru fabrici, trei sunt în Sibiu, iar una la Buziaş, care şi aceasta se va mări până la finalul anului viitor. De fapt, pe una dintre cele de la Sibiu o dezvoltăm acum, facem o fabrică mult mai mare. Această fabrică produce, în principal, componente electrice, partea de dulapuri, dulapuri mari pentru industria de transporturi, vagoane. Fabrica se numeşte Sykatec şi mai face cabluri speciale", a spus Costache.
 
Întrebat dacă investiţia în fabrica de la Sibiu se ridică la trei milioane de euro, Costache a răspuns: "Cred că investiţia la Sibiu e mai mare de trei milioane. Momentan nu vă putem spune cât va costa amenajarea fabricii".
 
Siemens România aniversează în acest an 110 de la înfiinţare. Cu această ocazie, Siemens a adus în România o replică a rover-ului Curiosity, care explorează suprafaţa planetei Marte. Siemens a dezvoltat partea de software a robotului, informează Mediafax.
 
Compania are nouă divizii, două centre de cercetare-dezvoltare (la Braşov şi Cluj), o unitate similară specializată în petrol şi gaze (la Bucureşti) şi aproape 1.600 de angajaţi.
 
"În centrele de cercetare-dezvoltare vom angaja alte câteva sute de persoane în anii care urmează", a completat Costache.
 
Anul trecut, Siemens a avut o cifră de afaceri de 138 de milioane de euro, neincluzând rezultatele financiare ale fabricilor de la Sibiu şi Buziaş.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările