Intesa Sanpaolo Bank România şi-a triplat profitul net în 2017

Intesa Sanpaolo Bank România şi-a
triplat profitul net în 2017

Intesa Sanpaolo Bank, parte a Intesa Sanpaolo Group, unul dintre cele mai mari grupuri bancare din zona euro, a înregistrat, în 2017, un venit operaţional de 154 milioane lei şi profit net de 43 milioane lei, de trei ori mai mare faţă de 2016.

Ştiri pe aceeaşi temă

Poziţionarea strategică a Intesa Sanpaolo Bank pe piaţa locală, ca bancă specializată pe segmentele de business Corporate şi IMM, a contribuit la performanţa sa de anul trecut. Astfel, împrumuturile acordate clienţilor Corporate şi IMM au crescut cu aproximativ 25%, de la 1,37 miliarde lei în 2016, la 1,71 miliarde lei în 2017, în timp ce volumul total al depozitelor Corporate şi IMM a avansat cu 15%, de la 1,07 miliarde lei în 2016, la 1,23 miliarde lei în 2017.

Totodată, Intesa Sanpaolo Romania a înregistrat o creştere de 8% a volumului de active, care, la finalul anului trecut, a ajuns la 4,78 miliarde lei.

„Obiectivul nostru este de a ne consolida în continuare poziţia în România, în special pe segmentele Corporate şi IMM. Suntem aici pentru a sprijini şi finanţa dezvoltarea IMM-urilor şi a marilor companii locale sau a multinaţionalelor, prin intermediul unui portofoliu vast de produse şi servicii specializate, precum şi facilitându-le acces la expertiza globală şi varietatea de instumente financiare puse la dispoziţie de Grup”, a declarat Marco Capellini, CEO Intesa Sanpaolo Bank România.

Intesa Sanpaolo deţine o reţea de 5.700 de unităţi care deservesc 20 de milioane de clienţi în 40 de ţări din toată lumea.

În România, Intesa Sanpaolo se adresează în special clienţilor Corporate şi IMM. Finanţează antreprenori locali şi străini care doresc să îşi crească afacerea. Grupul Intesa Sanpaolo este prezent în România prin două entităţi: Intesa Sanpaolo Bank Romania SA şi Intesa Sanpaolo SPA Torino Sucursala Bucureşti

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările