Interviu cu şeful Fabryo: Exodul este cea mai mare problemă a României. Şocul sociodemografic nu mai poate fi înlocuit

Interviu cu şeful Fabryo: Exodul este cea mai mare problemă a României. Şocul sociodemografic nu mai poate fi înlocuit

Dragos Militaru, şeful Fabryo FOTO Mediafax

Exodul românilor în străinătate şi, mai ales, faptul că valoarea remiterilor acestora a scăzut foarte mult în ultimii ani este una dintre principalele cauze pentru care piaţa construcţiilor, în general, şi cea a lacurilor şi vopselelor, în special, au avut de suferit în ultima perioadă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Una dintre cele mai serioase probleme ale pietei din Romania tine mai ales de exodul romanilor in Vest, fapt ce a condus si la o scadere a populatiei tinere si active. O depopulare de 3 milioane de locuitori este un soc demografic care nu poate fi inlocuit, astfel ca a vorbi din nou de cresteri de doua cifre in piata de profil este greu de crezut ca se va materializa prea curand”, a declarat Dragos Militaru, directorul general Fabryo Corporation intr-un interviu acordat wall-street.ro.
 
Potrivit managerului Fabryo o astfel de depopulare a tarii nu este benefica deloc pentru piata. “Oamenii care au ramas nu mai vor sa contruiasca. In momentul de fata aproape toata piata traieste din renovari, lucru care nu este deloc rau, insa statisticile noastre arata ca renovarile nu se mai realizeaza anual sau o data la doi ani, ci intr-o perioada mai lunga, iar in unele cazuri un astfel de angajament fiind amanat cu luni, daca nu chiar si cu ani”, apreciaza reprezentantul producatorului de lacuri si vopsele, subliniind faptul ca exodul in vestul Europei a lasat Romania fara marii mesteri si meseriasi, zugravi, medici, chiar si oameni de IT.
 
Dragos Militaru a mai subliniat si faptul ca, spre deosebire de modelul Vest European, in care populatia de la tara tinde catre zonele urbane, in Romania exista clar o migrare catre natura, catre spatiul rural. “Vorbim despre un trend oarecum diferit, dar care totusi este sanatos. Migrarea populatiei catre zona rurala este benefica”, a completat managerul.
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: