INS: din 10 firme active, patru sunt profilate pe servicii, trei pe comerţ şi doar una pe producţia industrială

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În industrie lucrează 1,3 milioane de salariaţi
În industrie lucrează 1,3 milioane de salariaţi

La sfârşitul anului 2014, sectorul industrie însuma 53.865 de întreprinderi, respectiv 11,2% din totalul întreprinderilor active din domeniul economic. Cea mai mare pondere a fost deţinută de întreprinderile active din cadrul sectorului Servicii, respectiv 42,4%, arată datele privind activitatea întreprinderilor din industrie, construcţii, comerţ şi servicii de piaţă, în anul 2014, centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Cel mai mare număr mediu de salariaţi s-a înregistrat în Industrie, reprezentând 35,8% din total.

Comparativ cu anul 2013 numărul total de întreprinderi a crescut  cu  4,7%.

În anul 2014 numărul mediu de salariaţi a crescut cu 1% faţă de anul 2013.

Cei mai mulţi salariaţi lucrează în industrie

Întreprinderile din industrie au deţinut cea mai mare pondere în ceea ce priveşte numărul mediu de salariaţi (35,8%), urmate de cele din servicii (33,3%).

Potrivit INS, mărimea medie a unei întreprinderi din industrie a fost de circa 25,5 de salariaţi, în timp ce în comerţ a fost de circa 5 salariaţi.

Ponderea cifrelor de afaceri: 36% comerţ, 6% construcţii

În ceea ce priveşte cifra de afaceri, ponderea cea mai mare a fost deţinută de întreprinderile cu activitate principală de comerţ (39,6%), întreprinderile din construcţii deţinând doar 6,1%.

intreprinderile in 2014

Rezultatul brut al exerciţiului financiar a fost pozitiv (profit) în toate cele patru domenii de activitate, mai arată INS.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite