IKEA a ajuns să aibă 46.700 de hectare de pădure în România, după ce a mai cumpărat câteva mii de hectare în judeţele Neamţ şi Iaşi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
IKEA a mai cumpărat câteva mii de hectare în judeţele Neamţ şi Iaşi
IKEA a mai cumpărat câteva mii de hectare în judeţele Neamţ şi Iaşi

IKEA a mai cumpărat 12.800 de hectare de pădure în ţara noastră, iar suprafaţa totală a terenurilor împădurite pe care grupul suedez le deţine în România este, acum, de 46.700 de hectare.

„Ca parte a Strategiei IKEA Group de Independenţă a Resurselor, IRI Investments SRL continuă investiţiile în România, prin achiziţia unei noi suprafeţe de pădure. Noua suprafaţă este de 12.800 de hectare şi se află în judeţele Iaşi şi Neamţ. La acest moment, suprafaţa totală deţinută de companie este de aproximativ 46.700 de hectare”, se arată în comunicatul emis de IKEA.

Potrivit documentului, în primul an de activitate, IRI Forest Management, compania care administrează pădurile achiziţionate de IRI Investments SRL, a plantat peste un milion de puieţi.

„IRI Forest Management, compania care administrează pădurile, a primit de curând certificarea Forest Stewardship Council® (FSC®) pentru management forestier. Certificarea obţinută confirmă faptul că IRI Forest Management aplică în activitatea sa principiile ce definesc administrarea responsabilă a pădurilor. Suprafaţa recent achiziţionată va fi de asemenea administrată în acord cu viziunea IRI Forest Management de management responsabil pe termen lung, care presupune menţinerea unui echilibru între protejarea mediului, respectarea nevoilor comunităţilor locale şi rolul economic al pădurii”, mai este specificat în comunicat.

Anul trecut, producătorul de mobilă IKEA era al treilea proprietar de păduri din România, după stat şi biserică, potrivit Digi24.

Economie



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite