Idei de afaceri: cele mai ieftine francize din România care vă pot transforma din angajaţi în patroni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Din comerţ vin aproape 50% dintre francize FOTO Mediafax
Din comerţ vin aproape 50% dintre francize FOTO Mediafax

Dacă vreţi să faceţi un business şi nu aveţi nici cea mai vagă idee despre ce trebuie făcut, preluarea unei afaceri în franciză este soluţia cea mai rapidă, scrie Adevărul Financiar.

Cele mai multe afaceri au o taxă de intrare de până în 5.000 de euro şi cu acest buget puteţi aspira inclusiv la ”închirerea” unor mărci răsunătoare.

Un prim pont pentru cine vrea să intre pe această piaţă care generează venituri totale de peste 1,5 miliarde de euro: pe lângă taxa de franciză, trebuie luate în calcul şi investiţiile în închierea şi amenajarea spaţiului de vânzare, precum şi costurile redevenţei lunare (taxa pe care o plătiţi pentru ”închiriea brandului”. În limbaj de specialitate, cel care preia o franciză se numeşe francizat, iar cel care o acordă este francizor.

Cei din urmă preferă, de regulă, o redevenţă lunară, procent din vânzări sau o contribuţie directă la bugetul de marketing. În cazul Subway, lanţ de restaurante fast food care în trei ani a ajuns la peste 20 de francize în România, taxa este 7.500 de euro, iar redevenţa lunară ajunge la 8% din vânzări.

Citiţi mai multe pe Adevărul Financiar

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite