Idei de afaceri în agricultură. Două tipuri de ferme de găini

Idei de afaceri în agricultură. Două tipuri de ferme de găini

Idei de afaceri în agricultură

Cei care îşi fac lista de idei de afaceri în agicultură e bine să se gândească şi la o fermă de găini. Iată două tipuri de ferme de găini pe care le puteţi realiza cu un buget nu foarte mare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Prima afacere în agricultură spre care vă puteţi orienta este o fermă de găini care să producă ouă ecologice. Potrivit unor studii de piaţă, oferta de ouă ecologice de pe piaţă este deocamdată sub cerere, nu prea există concurenţă şi nici ferme suficiente. 
 
Pentru a începe o astfel de afacere ai avea nevoie pentru început de un teren de aproximativ 1.000 de metri pătraţi la ţară. În sistemul ecologic, regula europeană spune că trebuie să fie maxim 6 gaini pe metru pătratat. 
 
De asemenea, înainte să treceţi ferma de găini pe lista de idei de afaceri pentru anul viitor trebuie să mai ştiţi şi că în hala-adăpost trebuie să amenajaţi în jur de 800 de locuri de cocoţat, o platformă pentru colectare dejecţiilor şi aproximativ 800 de cuibare din lemn. De asemenea, trebuie să montaţi adapători şi hrănitori. Hrana trebuie să fie ecologică şi să respecte standardele impuse de UE pentru acest gen de afacere, pentru a intra în categoria eco. 

Idei de afaceri în agricultură. Ferma de pui crescuţi free range

A doua variantă de fermă de găini pe care să o treceţi pe lista de idei de afaceri în agricultură este cea cu cu pui de carne crescuţi în sistem free range. Aveţi nevoie pentru început de un buget de aproximativ 7.000 de euro. Potrivit crescătorilor, se poate începe cu un număr de aproximativ 600 de pui, pe care îi puteţi creşte în sistem free range. 
 
Diferenţa ar fi în faptul că cele bio trebuie să primească numai hrană produsă 100% bio, pe teren expertizat şi certificat în acest sens. O fermă free range de creşterea puilor de carne presupune ca păsările să aibă acces permanent la aer liber. Terenul trebuie să fie acoperit cu verdeaţă. Fiecare găină ar trebui să aibă cel puţin patru pătraţi disponibili.
 
Potrivit crescătorilor, pentru o fermă de 600 de pui de carne, crescuţi în sistem free range, ar fi nevoie de un buget pentru hrană de aproximativ 120 de lei. Atât ferma bio, cât şi cea free range presupune ca găinile şi puii să aibă acces la aer liber, iar odihna să se facă pe stinghii. 
 
Dacă o astfel de fermă este pe lista dumneavoastră de idei de afaceri în agricultură trebuie să ştiţi că marele avantaj este faptul că astfel de ferme de tip free range, pentru care puteţi solicita şi fonduri europene 2015, sunt destul de puţine în România. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: