Idei de afaceri cu 2.000 de euro. Ce business îţi poţi deschide cu o investiţie mică

Idei de afaceri cu 2.000 de euro. Ce business îţi poţi deschide cu o investiţie mică

În funcţie de expertiza pe care o ai într-un anumit domeniu, poţi să-ţi deschizi o afacere cu 2.000 de euro în consultanţă FOTO SHUTTERSTOCK

Mulţi români, în special tineri, îşi doresc să-şi deschidă o afacere, măcar una mică, însă nu dispun de resursele financiare pentru startul businessului. Un credit bancar sau programele guvernamentale de finanţări nerambursabile pot fi o soluţie pentru investiţia iniţială, dar sunt şi mici afaceri pe care le poţi demara cu sume mici. „Adevărul“ îţi prezintă câteva idei de afaceri cu 2.000 de euro.

Ştiri pe aceeaşi temă

1. Idei de afaceri cu 2.000 de euro. Blog

Deşi câştigurile nu vor apărea pe termen scurt, deschiderea unui blog pe o nişă de care eşti pasionat se poate transforma în timp într-o afacere. De exemplu, un blog de gastronomie, de călătorii, de tehnologie, de fashion sau unul auto. Tot ce trebuie să faci este să îţi cumperi un domeniu şi să-ţi pui la punct site-ul care va găzdui blogul tău. Dacă nu ai bani să îţi cumperi un domeniu, îţi poţi deschide blogul pe o platformă care oferă găzduire fără plată (de exemplu, WordPress.com, blogspot.com sau tumblr.com). Cu cât vei atrage mai mulţi cititori pe blogul tău (unici, afişări), cu atât diverse companii din domeniu (nu neapărat) vor fi interesate să se promoveze în spaţiul tău virtual. De exemplu, un producător auto şi-ar putea dori să deţină un banner cu un produs al său pe blogul tău auto sau o agenţie de turism – pe site-ul tău de călătorii. Iar pentru găzduirea acestor bannere publicitare vei încasa bani. Încasările, lesne de înţeles, nu vor fi semnificative de la început, dar, în timp, cu cât blogul tău va deveni tot mai popular şi va atrage mai mulţi cititori, cu atât interesul companiilor de a cumpăra publicitate pe platforma ta va creşte şi vei putea creşte şi tarifele.    
 

2. Idei de afaceri cu 2.000 de euro. Meditator

Eşti pasionat de matematică, fizică, chimie, limba română sau limbi străine? Ba chiar ai terminat o facultate de profil şi ai abilităţi? Ei bine, îţi poţi rotunji veniturile sau poţi ajunge să trăieşti numai din asta făcând meditaţii cu elevii care se pregătesc pentru Evaluarea Naţională, cu cei care se pregătesc pentru Bacalaureat sau pentru admiterea la facultate. Şedinţele de meditaţii, în medie, de câte două ore, se pot ţine cu unul până la cinci elevi, iar tarifele le stabileşti în funcţie de „preţul pieţei“. În plus, acestea diferă foarte mult de gradul de dificultate al materiei, dar şi de cât de răspândită este aceasta. Singura investiţie o resprezintă materialele didactice de care ai nevoie pentru a-ţi susţine şedinţele de meditaţii.  
 

3. Idei de afaceri cu 2.000 de euro. Consultanţă

Eşti foarte priceput într-un anumit domeniu? Ei bine, poţi împărtăşi expertiza ta cu alţii, dar pe bani. Poţi deveni consultant pe o anumită nişă. Şi îţi dăm câteva exemple: să fii consultant de design interior, wedding planner (cel care te sprijină în organizarea unei nunţi până la cele mai mici detalii), să ţii contabilitatea mai multor firme, consultant de fashion sau pe proiecte cu fonduri europene. Totuşi, trebuie să ţii cont că pentru prestarea acestor servicii trebuie să-ţi înfiinţezi cel puţin un PFA sau SRL, dar asta implică o sumă destul de mică. În plus, dacă nu ai un laptop sau un calculator, va trebui să îţi cumperi unul. De asemenea, ai nevoie, în funcţie de obiectul de activitate, de diverse materiale.    
 

4. Idei de afaceri cu 2.000 de euro. Design grafic sau web design 

Dacă ai cunoştinţe de Photoshop, foloseşte-ţi talentul pentru a crea propria afacere. Poţi să concepi bannere pentru reclame, logo-uri, invitaţii la nuntă sau botez, cărţi de vizită sau albume digitale pentru fotografii. De asemenea, poţi alege să faci site-uri pentru diferiţi clienţi. Principala investiţie – un calculator. 
 

5. Idei de afaceri cu 2.000 de euro. Stand pentru vânzarea de asigurări în mall

Un broker de asigurări nu are nevoie de mult spaţiu: tot ce îi trebuie este un birou cu un scaun, o măsuţă şi un laptop de pe care să se conecteze la sistemele informatice astfel încât să compare preţurile asigurărilor. Un astfel de spaţiu poate fi închiriat într-un centru comercial. De asemenea, tot în mall poţi să deschizi un mic service pentru telefoane. 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările