Holzindustrie Schweighofer câştigă o acţiune intentată de Greenpeace privind fabrica de la Reci

Holzindustrie Schweighofer câştigă o acţiune intentată de Greenpeace privind fabrica de la Reci

Holzindustrie

Holzindustrie Schweighofer a câştigat în primă instanţă acţiunea intentată de Greenpeace în legătură cu autorizaţia de mediu pentru fabrica de la Reci, judeţul Covasna. Tribunalul Bucureşti a respins acţiunea ca neîntemeiată, Greenpeace fiind obligată să-i plătească cheltuielile de judecată companiei, se arată într-un comunicat al Holzindustrie.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Câştigarea acestui proces este o dovadă clară a faptului că acuzaţiile aduse de Greenpeace şi de alte organizaţii de mediu la adresa Holzindustrie Schweighofer sunt false, nu au fundament în realitate.
Le respectăm îngrijorarea legată de posibile ilegalităţi în industria lemnului, dar nu vom accepta să devenim un ţap ispăşitor al problemelor asociate cu acest sector.
Am creat un context de lucru curat, fără impact asupra mediului, le impunem furnizorilor standarde de lucru şi am acceptat colaborarea doar în temeiul unei depline legalităţi.
Exploatarea forestieră este necesară, autorităţile sunt cele care reglementează condiţiile acestei exploatări, iar Holzindustrie Schweighofer este o companie care respectă toate aceste condiţii la nivel naţional şi internaţional, prin certificările internaţionale PEFCTM şi FSC®, care sunt voluntare”, a declarat Dan Banacu, Director General Holzindustrie Schweighofer Baco.

Ce a vrut Greenpeace

„În data de 25.09.2014, Greenpeace CEE România a formulat o plângere la Tribunalul Bucureşti prin care a solicitat anularea Deciziei etapei de încadrare nr.76/12.12.2013, emise de Agenţia pentru Protecţia Mediului Covasna, în procesul de obţinere a autorizaţiei integrate de mediu pentru fabrica de la Reci.

La termenul din data de 21.10.2015, instanţa a respins pe fond acţiunea ca neîntemeiată şi a obligat Greenpeace să plătească suma de 26.067 de lei către Holzindustrie Schweighofer cu titlu de cheltuieli de judecată“, a mai comunicat compania austriacă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările